Кафе-торта на бърза ръка – чаша брашно, чаша захар, 2 яйца и става ароматно съвършенство:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Какво по-вкусно в студения януарски ден от парче сладкиш с аромат на горещо кафе? Точно такова изкушение сме ви приготвили днес: кафе-торта на бърза ръка . Няма никаква философия покрай приготвянето му, а резултатът пленява с вкус и аромат. И така – ето рецептата за ароматен сладкиш с кафе , сочен и нежен.

Най- лесният и бърз десерт без печене, който надмина дори бисквитената торта по вкусСладките имат невероятно свойство: да се развеселят дори и в най-мрачния ден, когато всичко не върви…Jan 12 2020vijti.com

Кафе-сладкиш на бърза ръка

Продукти:

  • 1/2 чаша кисело мляко 2,5% (100 мл)
  • 4 ч.л.разтворимо кафе
  • 2 яйца
  • 1 чаша захар
  • 100 гр.масло
  • 1 чаша брашно (130 гр.)
  • 1 ч.л.сода
  • оцет
  • 200 мл заквасена сметана + 3-4 с.л.захар

Приготвяне:

Вземете половин чаша кисело мляко от най-обикновеното, с 2,5% масленост, и добавете към него 3 чаени лъжички разтворимо кафе. Разбъркайте.

Важен момент: млякото не трябва да е студено и кафето трябва да се разтвори в него. Разбъркайте и оставете за 20 минути.

Яйцата също трябва да са на стайна температура – разбийте ги до буйна пяна. След това добавете захарта и разбийте в продължение на 3 минути на максимум скорост, за да се разтвори захарта, след което добавете мекото масло.

След това добавете киселото мляко с разтвореното в него кафе смесете всичко. Добавете брашно и разбийте отново до еднородна смес. Бъркайте всичко с миксер или пасатор. След това угасете содата с малко оцет и добавете към тестото с разбъркване.

Прехвърлете тестото в покрита с хартия за печене или намазана с олио форма и изпечете на по-слаба температура за около 50-60 минути (на 160-170 градуса) до готовност, проверете с дървена пръчица.

След като тортата е готова, оставете да изстине, а междувременно пригответе крема.

Вземете 1 чаена лъжичка разтворимо кафе, добавете заквасената сметана, също на стайна температура, и 3-4 супени лъжици захар или пудра захар.

Смесете всичко и оставете да поседи така, за да се разтворят гранулките кафе.

След половин час разрежете тортата на две части.

Намажете всяка част с крем, изчакайте 15 минути, така че първият слой от крема да се абсорбира, и намажете с втори слой.

След това съединете двата блата и намажете цялата торта с останалия крем.

Отгоре поръсете с настърган шоколад, а можете да поръсите и с натрошени ядки или захаросани плодове. Оставете да попие за няколко часа или цяла нощ, и може да поднесете кафееното изкушение.

Източник: ЗаЖената

Кралска орехова торта без брашно – фантазия от целувки, орехи и шоколад. Толкова мека и нежна, че потъваш във вкуса ѝ:Ако обичате да приготвяте домашни сладкиши и най-вече торти, то тази рецепта ще ви вдъхнови да опита…Dec 15 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!