Като видях каква вкусотия прави учинайка в тигана и веднага се отказах да си тръгвам. Нищо, че бързах

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Омръзна ли ви да приготвяте само полуфабрикати и спагети? Тогава пригответе си т.нар. „кашкавалено хлебче на тиган“. Това става по следния начин. Разбивате 2 яйца със 150 г заквасена сметана, като сте прибавили черен пирер и сол – на вкус и в зависимост от солеността на избрания основен продукт – кашкавал (евентуално сирене). Добавяте 3 с.л. брашно, 200 г настърган кашкавал или моцарела, нарязани зелени подправки (на вкус) и 1 връзка магданоз и разбърквате старателно сместа до видимото й хомогенизиране (може да добавите и нарязана на парченца шунка или чушка – на кубчета).
Божествено вкусно: Ето как да си приготвим най-вкусната капамаКапамата е едно от ястията, които са любими на повечето българи през зимния сезон. Има различни начи…Dec 17 2018vijti.com

ЗАГРЯВАТЕ В ТИГАН 1 С.Л. СЛЪНЧОГЛЕДОВО ОЛИО, ИЗСИПВАТЕ В НЕГО ТЕСТОТО И ГО ПЪРЖИТЕ ПОД КАПАК, НА УМЕРЕН ОГЪН ОТ 5 ДО 7 МИНУТИ.
След като обърнете хлебчето с помощта на две дървени бъркалки, продължавате пърженето този път без капак в продължение на нови 5 минути.
За да сте сигурни, че при обръщането хлебчето няма да се разчупи, може предварително да го разрежете приблизително наполовина, след което обръщате последователно разрязаните части.
Така получавате едно изумително сочно хлебче!
Да ви е сладко!

Вижте и още една страхотна рецепта за мини хлебчета със сирене и кашкавал
Необходими продукти
брашно – 500 г
мая – 50 г
прясно мляко – 250 мл
сол – 1 щипка
захар – 1 ч.л.
кашкавал – 150 г

сирене – 100 г
жълтъци – 2 бр. за намазване
Начин на приготвяне
Затоплете леко млякото на котлона и в него добавете чаена лъжичка захар и маята. Оставете да втаса на топло за 15 минути.
През това време пресейте брашното и добавете солта. В дълбока купа или тава изсипете брашното и постепенно добавяйте вече втасалата мая.
Омесете гладко и нелепнещо тесто. Поставете го в намазнена купа и го оставете да втаса, покрито с кърпа за 1-2 часа.

След като това време изтече, на набрашнен плот извадете тестото, разделете го на 6 топки и всяка разточете на тънка кора, като редувате сиренето и кашкавала.
Навийте ги на руло, подредете в тавичка, застлана с хартия за печене и оставете още 30 минути да втасат, покрити с кърпа.
След като са готови, направете им прорези през средата с нож и ги намажете с разбитите жълтъци и ги изпечете в загрята на 180 градуса фурна до златиста коричка.

Поднесете топли с чаша хубав айрян.
Свекървата ме научи да правя най-вкусното и крехко свинско месце под шубаАко приготвите свинското по тази лесна рецепта, то ще стане крехко и сочно , а „шубата“, под която е…Dec 2 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!