Имах в хладилника чаша кисело мляко и парче кашкавал. Точно за 5 минути спретнах тези чудни и уханни Кашкавалки на тиган:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Няма по-практични от бързите ястия – те са пръв помощник на забързаното ежедневие и всяка жена, която цени времето си, би оценила и рецептата, която ще ви предложим днес. За нея ви трябват само чаша кисело мляко, парченце твърдо сирене или кашкавал, брашно и подправки.

Бързи дърпани мекици от двойно млечно тесто – не ги чакаш да втасват, направо късаш и пържиш: Хайде на мекичките ! Днес ви предлагаме да ги забъркаме от тесто с мая . Не е нужно да месите усър…May 9 2020vijti.com

С изброените продукти за 5-10 минути ще си имате най-ароматните и вкусни кашкавалени хлебчета на тиган . Ето лесната и бърза рецепта :
Кашкавалени хлебчета на тиган
Продукти:
150 г кашкавал или твърдо сирене на вкус

2 чаши пшенично брашно

1 чаша кисело мляко

по 1/2 ч.л. захар, сол и сода

Приготвяне:
Леко загрейте киселото мляко и изсипете в дълбока купа, добавете захарта, солта и содата, разбъркайте и оставете за 5 минути.

Настържете сиренето на ситно ренде, добавете го заедно с брашното към млечната смес и омесете тестото, като първо разбърквате с лъжица, след това за 3 минути с ръце.

Разделете тестото на 5 равни части и разточете на тънки питки с диаметъра на тигана.

Сложете в тигана малко олио и изпържете хлебчетата, докато се зачервят хубаво. Пържете под капак на среден огън за около 2-3 минути на страна.

Уникални мекици с кисело мляко – мекички отвътре, хрупкавки отвън, бухват двойно в тиганаКакво по-хубаво на закуска в някоя почивна съботна утрин от купчина още парещи мекички ? Признайте с…May 10 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!