Избавете пилето от отровите и хормоните

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Избавете пилето от отровите и хормоните. Всяка домакиня е наясно с факта, че пилето, което купува от магазина, е наблъскано с редица хормони.
Въпреки това, колкото и да избягвате пилетата, все някога ви се дояжда.
Тук обаче идва въпросът как да се избавите от множеството хормони, които съдържа купеното пиле?!
За огромно съжаление е нужно да се приспособим към сегашната обстановка.
Oтдавна и безвъзвратно отшумя времето, в което пилетата обикаляха из двора или в кокошарника и се хранеха с чисто зърно и зелена трева.
Към днешна дата пилетата, които стигат до трапезата на повечето българи, са пълни с хормони, тъй като са излезли от птицеферми.

Старинна рецепта със смокини за пълен рестарт на организма – по-здрави, по-умни, по-слабиСмокинята е плод, почитан още в Древността заради завидните си качества и невероятния вкус. И вие си…Nov 16 2019vijti.com

Не всички имаме баба и дядо на село, които да ни снабдяват с домашни животни. Как тогава да сме сигурни, че пилето, което купуваме от магазина, е чисто от антибиотици и токсини ? Няма как – това е отговорът, за съжаление.
За щастие, обаче, има няколко изпитани метода, благодарение на които лесно можем да избавим пилето от натрупаните в него отрови , преди да го сготвим. Факт е, че хормоните и антибиотиците могат да останат в пилето за една седмица или дори повече.
Затова е по-добре да заложим на безопасността и да обработим пилешкото по подходящ начин, така че да крие най-малък риск за здравето ни.

Първи начин:
Веднага след като пилето е сварено, изхвърлете бульона. Ако пилето е хранено с отрови, то бульонът определено не би бил полезен. В най-благоприятния за вас случай, той просто няма да ви навреди.
Втори начин:
По-добре е птицата да не се готви цялата. Извадете вътрешните й органи. Максималното количество токсини се натрупва в бъбреците и черния дроб. Затова първо ги отстранете. Трябва също да бъдат отстранени кожата и трътката. Едва тогава можете да започнете да готвите.
Трети начин:

Накиснете птицата в специален разтвор. Той се състои от един литър чиста вода, няколко супени лъжици сол и сока от четвърт-половин лимон. Пилето трябва да престои в него около два часа. След това трябва да излеете водата, да направите отново същия разтвор и да накиснете птицата в него за още няколко часа.
Между другото, обикновената минерална вода ще е изключително подходяща за накисване. Тя не само ще очисти птиците от токсините, но и ще омекоти месото. Много удобно преди готвене.

Източник: За жената

Кашлях месеци наред, докато не ме чу една приятелка- лекарка и не ми даде тази бабина рецепта. Спрях точно за няколко дниНастъпва време от годината, в което почти всички ставаме по-податливи на бронхит и кашлица , които с…Nov 11 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!