Ето рецептата за убийственото Тирамису на шеф Манчев – райска наслада до последната хапка:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Шеф Иван Манчев е сред най-прочутите шеф-готвачи у нас, не без съдействието на телевизионния екран. Големият ни кулинар и ресторантьор стана известен покрай „Черешката на тортата” и другото кулинарно риалити – „Кошмари в кухнята“.

Самият той споделя, че първите уроци по готварство е взел от своята майка – повтарял нейните гозби в кухнята, а тя била голяма кулинарка. В четвърти клас Манчев се записал на кръжок по готварство и кулинарияДне и оттогава насам не е оставял черпака и ножовете.Днес ще ви представим един от малките шедьоври на шеф Манчев – италианско Тирамису. Ето рецептата за Тирамисуто на Иван Манчев :

Тирамису на шеф Манчев

Продукти:

1 пакет бишкоти Савоярди

2 малки кутии сирене маскарпоне (общо 500 гр.)

3 жълтъка

200 г захар

3-4 ванилии

шварц кафе

2 сашета есенция ром

какао на прах за украса

класическо Тирамису

Приготвяне:

1. Жълтъците и захарта се разбиват на водна баня до леко побеляване и увеличаване на обема. Махат се от котлона, за да изстинат.

2. Маскарпонето се разбива с миксер.

3. Двете смеси внимателно се обединяват, след което се ароматизират с ванилията и рома.

4. Бишкотите се сиропират с кафето (може да добавите захар към него) и започва реденето на пластовете. Един пласт бишкоти, един от маскарпонената смес.

5. При поднасянето тирамисуто се поръсва с какао. Чинията се украсява с ванилов сос и плодове.

Питката на Милица Божинова от „Черешката на тортата“ (рецепта)Mилицa Бoжинoвa e eднa oт вoĸaлиcтĸитe нa ĸyлтoвaтa фopмaиция Toниĸa CB. Tя e poдeнa нa 4 юни 1957 г…Feb 26 2020vijti.com

Източник:зажената

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!