Домашен ягодов дамски ликьор Фраголино – розово изкушение за почерпка на скъпи приятелки:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Сезонът на ягодите е толкова кратък, а вкусотиите, които можем да си приготвим с тези ароматни плодове, нямат край! Вече ви показахме как да си приготвите чудно домашно ягодово сладко без варене – в него плодовете остават цели, а всички витамини се запазват. След това ви дадохме рецептата за прочутия ягодов ликьор „4 чаши“ – ароматен еликсир за всеки дом, а накрая приготвихме заедно фантастичен и лесен ягодов сладкиш.

Ягодов ликьор 4 чаши – помни се лесно, прави се лесно, пийва се с кеф!Този ягодов ликьор 4 чаши е истински еликсир за летните дни (просто до зимата най-вероятно няма и ка…May 23 2020vijti.com

ягодов ликьор

Днес ви предлагаме да опитате още нещо много ягодово и много дамско – Домашен дамски ликьор Фраголино .

Ароматът му ще даде свежест на всеки сладкиш, а за раздумка с приятелки е просто фантастичен! Това е един от най-известните италиански ликьори, истински еликсир от свежест и вкус.

Основната задача е да се набавите добър и качествен алкохол. След това трябва да го разредите с висококачествена пречистена вода едно към едно, за да се получи сила от около 50 градуса. Ето и продуктите:

Домашен дамски ликьор Фраголино

Продукти:

500 г ягоди

2 чаши тръстикова захар

50 мл лимонов сок

250 мл разреден алкохол (по горната формула)

250 мл вода

Приготвяне:

Първо подгответе ягодите. Измийте добре плодовете, отстранете всички стъбла и листа, след което изсушете старателно върху хартиени кърпи. Разбийте ягодите до пюре с пасатор. След това прекарайте пюрето през сито.

ягодово пюре

Смята се, че тръстиковата захар е по-малко сладка от тази от захарно цвекло. Ако не ви притеснява леката промяна във вкуса, може да използвате и бяла. Изсипете в чаша захар вряща вода и поставете на огъня. Бъркайте непрекъснато, за да разтворите напълно захарта.

Когато полученият сироп се охлади, добавете към него лимонов сок и смесете с ягодовото пюре, след което смесете с разредения алкохол. Пресипете заготовката в предварително подготвен съд, например в голям буркан.

ягодово фраголино

Ликьорът трябва да престои три до четири дни на стайна температура и под наблюдение, така че никой да не посега върху него преди време. Хубаво е периодично да се разбърква утайката. След това просто пресипете готовия ликьор в бутилки и поставете в хладилника. Ако е необходимо, филтрирайте напитката, за да изключите присъствието на някаква утайка.

ликьор фраголино

Един съвет: как да направите напитка, която е подобрен вариант на известното „Fragolino“? За целта смесете еднакви количества от ликьора и газирана минерална вода. Ако тази консистенция изглежда силна, тогава добавете към напитката няколко кубчета лед. В горещо време това е истински еликсир!

Този съвсем лесен за приготвяне и много вкусен ликьор обира всички токсини и вдига имунитетаАко правите домашни ликьори , знаете, че те не могат да се сравняват с купешките по вкусови качества…May 6 2019vijti.com

ЗАЖЕНАТА

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!