Дойде им времето: Зелеви сармички на фурна, вкусът им е наистина неустоим

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Сармите са едно от любимите ястия на българина през зимата. Приготвянето им не отнема кой знае колко време, а крайният резултат винаги е толкова вкусен, че свършва за минути!
От jenata.blitz.bg предлагат една малко по-различна рецепта за приготвяне на зелеви сармички – с доматен сос на фурна. Уверяваме ви, че опитате ли ги веднъж, ще ги приготвяте отново и отново!

Забърквам тестото за 2 минути, заливам ябълките и мятам във фурната. Божествено сочен сладкиш става: С минимално количество продукти ще приготвите невероятно нежен, мек и сочен ябълков сладкиш . Всич…Oct 10 2020vijti.com

Рецептата е подходяща за всяка домакиня, която не разполага с излишно време за губене в кухнята. С нея ще убиете два заека наведнъж – без да се напрягате кой знае колко много, ще зарадвате любимите си хора с вкусно и ароматно ястие.
Ето от какво се нуждаете, за да си приготвите тези сармички на фурна:

250 гр. телешка кайма
250 гр. свинска кайма
1 кисела зелка
200 гр. моркови
2 глави лук
500 мл. пасирани домати
100 гр. ориз
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Започваме с плънката за сармичките. Нарежете едната глава лук на ситно и го запържете в растително масло. Добавете каймата.
След като и тя се запържи добре, прибавете ориза, който предварително сте изплакнали в студена вода. Пържете докато не придобие стъклен цвят. Накрая овкусете със сол и черен пипер.

За соса:
Нарежете втората глава лук и морковите на ситно. Първо запържете лука, докато стане прозрачен, след това добавете и морковите и пържете още минута.
Добавете пасираните домати и оставете да къкрят още 5 минути на слаб огън.

Отделете внимателно листата на зелката и започнете да оформяте сармичките. Готовите зелеви рулца подредете в подходящ съд за печене. Когато първият ред е готов, залейте с малко доматен сос. След това може да започнете следващия.
Сосът трябва напълно да покрива сармичките. Ако случайно не ви стигне, добавете малко вода.

Покрийте съда с фолио и печете час и половина в предварително загрята до 200 градуса фурна.
Как да направите перфектните постни сармички за Бъдни вечер!
Ястието е готово – сочно и много ароматно! Добър апетит!

Забърквам тестото за 2 минути, заливам ябълките и мятам във фурната. Божествено сочен сладкиш става: С минимално количество продукти ще приготвите невероятно нежен, мек и сочен ябълков сладкиш . Всич…Oct 3 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!