Диетолог бие тревога: Мандарините могат да бъдат много опасни!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Мандарините са един от най-консумираните плодове през зимния период и особено около Коледа. Специалистите многократно са потвърждавали полезните свойства на този вкусен и обичан плод. Диетолозите обаче алармират, че има дневна доза, която не трябва да се надвишава, защото това може да бъде много лошо за здравето.

Пълнена тиква с плодове, мед и локум (красиво и зверски вкусно)Тази пълнена тиква с плодове, мед и локум е десерт и половина! Предлагаме ви рецептата за пълнена ти…Nov 3 2019vijti.com

Кои хора не трябва да ядат мандарини?
Мандарините са много богати на витамини, изчистват организма от токсините и са нискокалорични. Опасни са единствено, когато се прекали с тях.“Приемливото количество за ежедневна консумация на този плод е 4″. Това заяви диетологът от московския държавен институт „Здраве и спортно хранене“ Тамара Прунцева.

Всекидневната консумация на този продукт предпазва от затлъстяване

Плодовете са влакнести и могат да предизвикат алергична реакция при консумация в голямо количество. Хората, страдащи от хронични заболявания на стомашно-чревния тракт, са изложени на подобен риск, защото влакната дразнят органите.

Друг съвет, който имат специалистите, е те да се мият задължително. Също така не е препоръчително да ги консумирате на гладен стомах.

Крем с горски плодове, в който всеки ще се влюби още от първата хапкаПредставяме ви една страхотна рецепта, която всеки трябва да изпробва поне веднъж в живота си, за да…Aug 25 2019vijti.com

Източник: zdrave.to

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!