Гостите ги ометоха за минути и поискаха да им направя още – няма проблем, все пак стават за 20 минути

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Винаги е приятно, когато можем да поглезим себе си и близките си с нещо много вкусно. А още по-добре е, когато това нещо се приготвя бързо, защото времето вече е кът. Днес ви представяме рецепта, която е супер лесна и бърза и всички си облизват пръстите от нея. Това, което ни трябва, за да приготвим пухкавите питки, е: 1 чаша вода, 1 супена лъжица захар, супени лъжици олио, 1/4 чаена лъжичка сол, 10 грама суха мая, 3 чаши брашно и 3 скилидки чесън. Пристъпваме към приготвянето като в дълбока купа смесваме олиото, захарта, солта, маята и брашното. Започваме да бъркаме и добавяме внимателно от водата, която не трябва да е студена. Трябва да ни се получи еластично тесто.Уникална рецепта, с която блесвате на мига: Мандарини – пикантна разядка с кашкавал и чесънДнес ще ви предложим една рецепта, с която ще се превърнете абсолютно безусловно в звездата на трапе…Nov 29 2018vijti.com

Добре е да разбъркваме с дървена лъжица, преди да преминем към месенето на ръка. След това разделяме тестото на топчета, които са големи колкото среден домат.
След това трябва да намажем тавата, в която ще ги печем, с олиото и поставяме топките в нея, като оставим място между тях. Следващата стъпка е да оставим оформеното тесто да втаса за 5-10 минути, като е добре да покрием съда с кърпа. Междувременно пускаме фурната да се загрява на 180 градуса. Когато тестото втаса слагаме тавата във фурната и оставяме да се пекат, докато придобият златиста коричка. Докато се пекат счукваме чесъна и когато ги извадим намазваме все още топлите питчици с него.

Лесна рецепта за питки със сирене, или Сиреньови питки от Теди Кацарова
Необходими съставки:
За кваса
прясна мая Виво-1 кубче
брашно-1 чаена чаша
топла вода-250 мл
захар-1 супена лъжица
За тестото

брашно – 4 1/2 чаени чаши – 600-650 грама
кисело мляко – 1/2 чаена чаша
яйца – 2 броя
оцет – 1 супена лъжица
олио
1 супена лъжица сол
1 чаена лъжица
сирене – 150 граманатрошено
краве масло – 100 грама
жълтъци – 1 брой

Да приготвиш закуска за любимите си хора е истинско удоволствие, а ароматът на прясно изпечен домашен хляб може да събуди апетита и на най-ситият! Питките със сирене на Теди Кацарова са страхотна идея за вкусна закуска, която ще заплени домашните, сиреньовите питки могат да бъдат сервирани не само за закуска, а и да заменят хляба на всяка една трапеза. Меки, пухкави, приготвени с прясна мая, питките със сирене ще ви върнат в кухнята на баба, където хлябът винаги е бил в центъра на вниманието.

Първата стъпка от лесната рецепта за питки със сирене е подготовката на квас. В купа изсипвате 250 мл топла вода, разтваряте в нея кубчето мая, добавяте брашното и 1 супена лъжица захар. Бъркате до получаване на каша, покривате с кърпа и оставяте съда на топло, докато сместа втаса – надигне се двойно и се получат балончета. За да приготвите пухкав хляб от най-голямо значение е набухвателят. Затова е добре да ползвате мая, на която може да се разчита. В случая Супичка залага на прясна мая Виво.

Докато чакате сместа с маята да втаса, пресейте брашното. В отделен съд разбъркайте яйцата, заедно с киселото мляко, солта, олиото и оцета. След като сместа с маята е втасала, добавете към нея течната смес с яйцата, като леко разбърквате. При непрекъснато бъркане малко по малко добавете пресятото брашно и замесете меко тесто, което поставяте в голяма купа и оставяте да втаса на топло за около 40-50 минути, докато удвои обема си.

След като тестото втаса, идва моментът с който трябва да оформите питките. Разделяте тестото на три равни части. Всяка част разтегляте на правоъгълник, който намазвате с разтопено на водна баня масло и поръсвате обилно с натрошено сирене. Навивате правоъгълника откъм широката страна, така че да се получи дълго руло, което нарязвате на колелца. Колелцата нареждате плътно в тава, предварително намазана с мазнина. Повтаряте процедурата и с останалите две части тесто. Накрая намазвате с разбит жълтък.Бъзът е еликсир за имунната система. Вижте рецептата на лечителя Петър Димков, която прави чудеса (РЕЦЕПТА)Лечителят Петър Димков едва ли има нужда от представяне. Рецептите му намират широко приложение в на…Dec 3 2018vijti.com

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути, или докато питките придобият апетитен златист цвят.

Източник: Супичка

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!