Всеки път като имам стар хляб, приготвям това вкусно изкушение, на което никой не може да устои

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Наредете в предварително намазана кексова форма разполовени филийки от стар хляб, със заоблената им част насочена надолу. Между всеки 2 съседни филийки сложете тънко резенче шунка или някакъв колбас, както и резен домат и резенчета гъби. За предпочитане е първо да наредите филиите хляб една до друга и после да подпъхнете между тях шунката, гъбите и доматите. По избор, може да сложите допълнително между хляба резенчета кашкавал или топено сирене, както и кисели краставички, печена чушка и обезкостени маслини. Още по-вкусно ще стане, ако задушите и 1 – 2 глави кромид лук и поставите също и от него между филийките. Сега намажете тънко така напълнените филийки с масло, маргарин, зехтин, олио или майонеза, изборът е ваш.
За всички любители на вкусните ястия: Пикантна разядка с патладжанПатладжанът е един от зеленчуците, които присъстват на трапезата изключително често. И как няма да е…Jan 23 2019vijti.com

Отгоре поръсете образувалия се венец със 100 грама натрошено сирене, като част от него се стремите да попадне и между филийките.
Полейте венеца с добре разбита смес от: 4 яйца, 600 мл прясно мляко, щипка сода и подправки по избор (магданоз, чубрица, риган, босилек…). Добавете и щипка черен пипер. В сместа може да добавите и малко олио или зехтин – но само ако не сте мазали филийките с мазнина. След като сте полели венеца с млечната смес, лекичко ударете няколкократно кексовата форма, с цел проникване на сместа равномерно между филийките. При липса под ръка на прясно мляко, може да използвате кофичка кисело мляко и 1 чаена чаша вода. Вместо кексова форма може да употребите тава и тогава редите филийките на пластове. Печете венеца във фурна, предварително загрята на 180˚С.

След като го извадите от фурната, оставете да се поохлади (за да не се разпадне още горещ). Обърнете венеца в подходящ поднос. След като изстине още малко, нарежете го на филии и сте готови да заситите глада си с тази вкусотия! Имайте предвид, че количествата на използваните продукти зависят от наличността им в кухнята и големината на формата, в която ще печете венеца. При това, за да не се разпадне венецът, заливката трябва да е в достатъчно количество, така че да попие изцяло хляба.
Най-вкусната: Как да приготвим бързо и лесно тази апетитна домашна пицаПицата е любима храна на много от нас. Но рядко се сещаме да си направим пица вкъщи. А когато я прго…Jan 24 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!