Вкусотия голяма: Опитах тези кюфтенца разбрах, че съм пропиляла живота си

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Както казва една приятелка: „Когато опитах тези магданозени кюфтенца, разбрах, че съм пропиляла живота си в тези 33 години без магданозени кюфтенца.“, пише кулинарката Инна Георгиева от сайта hera.bg.
Всъщност, след като ги споделих, няколко приятелки ги направиха и казаха, че не им са се получили съвсем същите на вид. Но просто трябва да имате предвид, че всяка зеления пуска различно количество вода, зависи и от сиренето. Яйцето може леко да варира в грамажа. Така че всичко е ориентировъчно и бъдете готови за импровизации.
Ползвала съм 3 едри връзки магданоз. Избирате такива с повече листа и стеблата не се ползват. Като се наситни с нож, количеството е около 1 купичка за супа.
Страшна работа са: Пикантни кюфтенца от тиквички и чесън. Поднасят се с кисело млякоВече сме в разгара на лятото и пазарите са пълни с прекрасни зеленчуци, което прави трапезите ни все…Feb 15 2019vijti.com

Продукти:
3 връзки пресен магданоз
Около 200 гр. сирене,
едно яйце,
1 с. л. брашно,
две щипки индийско орехче,

млян черен пипер,
1/2 к. л. чесън на прах
добавих и 2 к. л. майорана
Приготвяне:
Разбъркваме всички съставки добре в купа и оставяме за около 10 минути.

Подготвяме тигана с мазнина за пържене.
Навлажняваме длани с вода и оформяме кюфтенцата. Овалвам ги в смес от пшенично + царевично брашно.
Предпочетох да ги изпържа, но може и на хартия за печене, поляти с малко мазнина и във фурната. Но е ясно, че стават доста по-сухи тогава.
Тези кюфтенца си отиват много добре с чеснов сос, подходящи за парти храна, основно ястие или гарнитура.
А сега още една страхотна рецепта:

Пикантни кюфтета с винен сос
Необходими продукти
500 г кайма от телешко месо
500 г кайма от свинско месо
2 яйца
2 филийки бял хляб

2 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
1 с.л. чубрица
1 к.л. млян кимион
2 ч.л. млян черен пипер

олио за пържене
сол на вкус
За соса и панировката:
1 ч.ч. вино
2 яйца

Начин на приготвянe
Към мляното месо се прибавя хлябът, предварително накиснат в студена вода и изстискан, магданозът и чесънът, нарязани на ситно, суровите яйца, смлените черен пипер, кимион и чубрица. Сместа се посолява на вкус, залива се с 1/2 кафена чашка вода и се омесва добре. Оставя се да престои в хладилник 2 часа, след което от нея се оформят кюфтета. Те се разплескват леко и се панират в разбитите яйца. В началото се изпържват в сгорещена мазнина, докато хванат корица, а след това се допържват на тих огън. Накрая в мазнината, останала от пърженето, се прибавя виното. След кипване се отстранява от огъня и с получения сос се заливат изпържените кюфтета. Сервирайте с гарнитура по желание.
Източник: Жената Блиц
Симфония за сетивата: Такива кюфтенца от тиквички с кашкавал едва ли сте опитвали, неземно вкусни саИма много ястия, които обожаваме да хапваме, но не си приготвяме, защото смятаме, че ще ни отнемат п…Jan 18 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!