Вкусно, та дрънка: Ако приготвите пържолите така, никой няма да може да им устои

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Пържоли на фурна с люти чушки
Ето как да си приготвите крехки пържолкии на фурна с пикантен вкус:
Необходими продукти
800 г пържоли от свинско месо
1 к.ч. разтопена свинска мас или олио
1 ч.ч. бяло вино
Кумата е майсторка: Пилешки пържоли с плънка от кашкавал и шунка – направо царска работаДнес ще публикуваме една рецепта, изпратена ни от нашата читателка Анжела Катева от Варна. Вярваме, …Feb 9 2019vijti.com

3 глави кромид лук
1 с.л. сушена чубрица
1 с.л. сушен магданоз
2-3 сушени люти чушки (може и пресни)
млян черен пипер
сол

Начин на приготвянe
Пържолите се почистват от гръбначната кост и се начукват с дървено чукче. Поставят се в подходящ съд и върху тях се слагат лукът, лютите чушки, натрошени на малки парченца или цели, чубрицата и магданозът. Поръсва се сол и млян черен пипер на вкус. Сместа се разбърква добре с ръка и се оставя да престои в хладилника 3-4 часа. След това се изсипва на равномерен пласт в тава. Залива се с разтопената свинска мас и виното и малко хладка вода. Ястието се пече в умерена фурна. От време на време пържолите се обръщат. Ако е необходимо, се долива гореща вода. Пържолите се запичат до леко зачервяване и изпаряване на голяма част от водата. Поднасят се топли, залети със соса, образуван при печенето. Поднесете с гарнитура по желание.

Пържоли с гъби и вино
Необходими продукти
800 г свински пържоли
3/4 к.ч. олио
500 г пресни гъби
2 с.л. доматено пюре

1 к.ч. бяло вино
1 дафинов лист
млян черен пипер
сол
Начин на приготвянe
Пържолите се начукват с дървено чукче и се поръсват със сол и млян черен пирпер.

Изпържват се от двете страни в сгорещената мазнина и се изваждат.
Мазнината обаче трябва да се запази, тъй като приготовленията с нея продължават.
В същата мазнина се задушават до омекване нарязаните на ситно гъби, след което се прибавят доматеното пюре, размито във виното, и дафиновият лист.
Досолява се, ако е необходимо. Вари се само няколко минути, докато течността се изпари. При поднасяне задушените гъби се разпределят равномерно върху пържолите.

Задушени пържоли с чесън и цвекло
Необходими продукти
4 свински пържоли
½ ч.л. сол
1 ч.ч. прясно мляко

1 к.ч. червено вино
1 ч.ч. бира
2 – 3 глави чесън
3 средни глави червено цвекло
щипка сол

Начин на приготвянe
Свинските пържоли се слагат в тава. Поливат се с прясно мляко, червено вино и бира. Тавата се покрива с прозрачно фолио. Оставят се за едно денонощие в хладилник. На следващият ден се отделя маринатата. Месото се поръсва със сол. Налива се 1 ч.ч. вода и 1 к.ч. зехтин. Месото се пече 30 минути на умерена фурна. Главите чесън се измиват много добре. Изважда се тавата и се разпределят между пържолите. Съдът се покрива плътно с алуминиево фолио. Пече се още 30 минути. Главите цвекло се белят и измиват. Режат се на кубчета. Слагат се в тенджера. Налива се 1 ч.ч. вода и се добавя щипка сол. Похлупва се. Цвеклото се вари на бавен огън 40 минути. В порция се поднася пържола, печен чесън и гарнитура кубчета варено цвекло.
Източник: Лакомник
Диетата на Атанас Узунов стана хит – ядейки пържоли на корем, той е успял да свали 70 килограма без да спортува дориАтанас Узунов, който увлече хиляди българи, борещи се със затлъстяването в своя режим на хранене, по…Nov 15 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!