Вкусни идеи за кавърма с пилешко и свинско, с които всички на трапезата ще си оближат пръстите

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Кавърма със свинско месо, гъби и праз лук
ПРОДУКТИ:
600 г свинско месо
1 морков
1/2 кг печурки
2 стръка праз лук
6 стръка магданозДа се поглезим с вкусно ястие: Опитайте този лесен кекс от кайма и ще си оближете пръститеАко не сте вегетарианци, а обичате да си хапвате „месце“, ето каква вкусотия ще ви предложим да си п…Feb 15 2019vijti.com

1 к.ч. червено вино
2 с.л. доматено пюре
6 с.л. олио
1 с.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Свинското месо (600 г) се нарязва на средни по големина кубчета и се запържва в олиото (6 с.л.) в дълбок тиган, докато побелее от всички страни. След това към него се добавя морковът (1 бр), нарязан на колелца, а после на четвъртинки, както и празът (2 стръка), нарязан на колелца. Докато месото и зеленчуците се задушават, гъбите (1/2 кг) се измиват и нарязват на полумесеци. Добавят се в тенджерата при останалите продукти, заедно с подправките – сол, черен и червен пипер. Накрая се изсипва червеното вино (1 к.ч.) и ястието се оставя да къкри на тих огън за около 40 минути или до готовност на месото. Малко преди да е готова, към кавърмата се добавя доматеното пюре (2 с.л.), разбърква се и се оставя за още няколко минути да покъкри. Кавърмата от свинско месо и праз е много вкусна, особено когато е поднесена върху канапе от картофено пюре.

Пилешка кавърма с гъби, моркови и праз в гювече на фурна
ПРОДУКТИ:
1/2 кг пилешко филе
2 глави лук
1 стрък праз
200 г гъби
1 морков

2 зелени чушки
250 г домати
2 с.л. олио
сол
черен пипер
мащерка

Начин на приготвяне:
Месото (1/2 кг) се нарязва на средни по големина парчета, лукът (2 глави) и празът (1 стрък) – на ситно, гъбите (200 г) – на резени, морковът (1 бр) – на кръгчета. Всички тези продукти се задушават в горещото олио (2 бр) под капак за 10 минути заедно с подправките. След това се смесват с доматите (250 г), разбъркват се и се разпределят в две гювечета с капачета, които се слагат във фурната и ястието се пече на среден огън 40 минути.

Свинска кавърма със сушени смокини и праз
ПРОДУКТИ:
400 г свинско месо
2 стръка праз
2 глави лук
100 г сушени смокини

1 с.л. лимонов сок
сол
червен пипер
черен пипер
1 ч.ч. бяло вино
2 с.л. олио
чесън на прах

Начин на приготвяне:
Месото (400 г) се нарязва на средно големи парчета и се изпържва в загрятото олио. Посолява се, подправя се с черен, червен пипер и чесън на прах. Прибавят се нарязаният на дребно праз (2 стръка) и лук (2 глави) и се задушават под капак заедно с месото. Добавят се предварително изкиснатите, отцедени и нарязани на едро сушени смокини (100 г) и задушаването продължава 5 минути. Налива се виното (1 ч.ч.) и кавърмата се оставя да ври, докато остане само на мазнина. По желание може да се овкуси с лимонов сок.
Източник: 1001recepti
Тези хрупкави тиквички по френски ще се превърнат в любимото ви ястиеТиквичките са любим продукт в България. Наистина, считаме ги определено за летен зеленчук. Истина е…Feb 16 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!