Вкусна картофена магийка – настъргваш, объркваш, печеш и въздишаш от щастие:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Представете си само: запечени картофи с нежно разтопен кашкавал, приятно зачервена шунка и аромат на подправки! Само мисълта за подобно ястие може да предизвика обилно слюноотделяне у всеки уважаващ себе си чревоугодник. Днес ви предлагаме да опитате нещо много лесно и много вкусно: картофена магийка с шунка и кашкавал .

Тези картофки са ми любими за вечеря- мога да си изям цялата тавичка сама, толкова са вкусни  Ако се запитаме кое е това, което ядем толкова често, колкото хляба, веднага ще се сетите за люби…Jun 1 2020vijti.com

Вкусната картофена запеканка ще бъде добре дошла на трапезата ви и в делник, и в празник. Ето как се приготвя:
Вкусна картофена магийка с шунка и кашкавал
Продукти:
600-700 гр.картофи

2 яйца

200 гр.сирене

150 гр.шунка

150 гр.кашкавал

50 гр.масло

чубрица

черен пипер

Приготвяне:
Сварете измитите картофи, както са с люспата. Щом се охладят, обелете и ги настържете в купа. Прибавете вътре маслото, черният пипер и чубрицата. Добавят се яйцата, Настърганото сирене и нарязаната на малки кубчета шунка. Разбърква се добре и получената смес се изсипва в тавичка, намазана предварително с олио.

Запеканката се пече се около 30 мин на 200 градуса, след което се поръсва с настъргания кашкавал и се връща във фурната до получаване на златиста коричка.

Да ви е сладко!

Пиле Фантазия по френски – сочно месце, пухкави картофки и много разтопен кашкавал. Малък разкош: Крехкото пилешко месце е съставка на много вкусни рецепти. Днес ви предлагаме да опитате тази ист…May 13 2020vijti.com

ЗАЖЕНАТА

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!