Бърза и лесна туршия с карфиол- да си оближеш пръстите, а как върви с ракийка не е истина

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Карфиолът е лесно да се намери по всяко време, но сега е сезона му в края на лятото и началото на есента . По това време съцветията са най-полезни и вкусни . Обикновено те просто се мариноват в малко подправки и оцет, но ние имаме няколко прости рецепти за карфиол, които могат да изненадат дори упорития фен на това студено мезе.

Белите съцветия имат способността да абсорбират аромати и вкусове, защото самите те почти ги нямат. Деликатните нотки обаче ще работят особено добре с някои зеленчуци.

Туршия 100-те чушки – единствената зимнина, която ядат у дома. Колкото и буркана да направя, не им прощават, ама е голяма вкусотия: Днес ви представяме една изпитана рецепта от старите готварски книги – Туршия 100-те чушки . Името …Aug 15 2020vijti.com

Маринован карфиол

За разлика от много други закуски, киселият карфиол за зимата е с ниско съдържание на калории и съдържа само 25 kcal на 100 g. Добре насърчава загубата на тегло поради лесно смилаемия протеин в състава, а също така обогатява тялото с желязо по-добре от чушките, граха или салатата.

Ще ви разкажем как да си мариновате карфиол с най-популярни рецепти за зимата: някои по-остри, други с богат вкус, а други хрупкави.

Салата от карфиол за зимата

Ще имате нужда:

1 кг карфиол
1,5 кг сладък пипер
1 люта чушка пипер
1 кг моркови
200 мл оцет
200 мл растително масло
100 г захар
50 г сол

Разглобете на съцветия и го залейте с вряла вода. Накълцайте чушките и смесете с настъргани моркови и накълцани люти чушки. Поръсете със сол, захар, оставете за един ден. Отцедете получения сок, добавете към него масло и оцет и оставете да заври. Подредете зеленчуците в буркани, покрийте със сос и стерилизирайте буркани във вряла вода за 12 минути. Навийте на руло, увийте в плат и оставете да се охлади напълно.

Карфиол в доматен сок

Ще имате нужда от:

1 кг карфиол
700 г домати
3 скилидки чесън
2 с.л. захар
1,5 с.л. сол
50 мл оцет
50 мл слънчогледово олио

разделете на съцветия и изплакнете. Поставете във вряла вода за 4 минути, извадете и охладете. Докато карфиолът се охлажда, смелете доматите или ги смелете в блендер заедно с чушките и чесъна. Добавете сол, захар, масло и оставете да заври в тенджера. Варете 5 минути, след това добавете цветята и варете още 10.

Налейте оцетът последен, задръжте още минута и наредете в буркани. Налейте доматен сос и навийте на руло. Тази туршия се съхранява цяла година на хладно и тъмно място.

Шарена туршия (салата) без консерванти. От 2.3 кг зеленчуци получавате 7 буркана, пълни с витамини Туршия с цветно зеле е любимата зимна салата на мнозина.Туршия с цветно зеле е любимата зимна салата на мнозина. Днес ви предлагаме тази бърза и проста проц…Sep 19 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!