Божествен плод: Пригответе тези сладки изкушения със смокини и ще плените всеки с неземния им вкус

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Галет със смокини: Всеки трябва да го опита поне веднъж в живота сиПървата земна храна, според християнските Познати на човечеството още от самото зараждане на цивилизацията, смокините се споменават за пръв път в Стария завет на Библията. Смятат се за божествен плод. Хранителният състав на смокинята включва белтъчини, мазнини, смилаеми въглехидрати, захари и фибри, както и вода. При сушените смокини нивата на тези вещества са в пъти по-големи от тези в суровите смокини. Затова винаги е по-полезно да ги консумираме, когато са преминали някакъв вид обработка.
Печени с крем
ПРОДУКТИ: 600 г дребни кафяви смокини, 50 г бисквити, 100 мл сладко вино, 1 с. л. кафява захар, 2 щипки инстантно кафе, 2 щипки канела, 1 щипка индийско орехче.
вярвания, е била смокинята. В Египет я смятали за плод, но…
Aug 18 2019vijti.com

За крема: 150 мл животинска сметана, 150 мл прясно мляко, 70 г захар, 3 жълтъка, 1 шушулка ванилия.
ПРИГОТОВЛЕНИЕ: Кремът се приготвя, като в касерола се смесват прясното мляко, захарта, сметаната и разполовената шушулка ванилия. Готви се на умерен огън, докато захарта се разтвори. Шушулката се отстранява. Жълтъците се разбиват и малко по малко към тях се налива горещата течност. Сместа се прехвърля в касеролата и се готви на слаб огън при непрекъснато бъркане. Готовият крем се прехвърля в купа и се охлажда, покрит с прозрачно фолио, за да не хваща кора. Смокините се цепват на кръст, подреждат се в тава, поръсват се със захарта, канелата, индийското орехче и инстантното кафе. Заливат се с марсалата и се пекат около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор. Охладеният крем се разпределя в чинии, гарнира се с печените плодове и натрошени бисквити.

Пухкав кейк
ПРОДУКТИ: 4–6 големи смокини, 3 яйца, 200 г брашно (+ за поръсване), 200 г краве масло на стайна температура (+ за намазване), 150 г захар, 10 г ванилова захар, 4 с. л. прясно мляко, 1 ч. л. бакпулвер, 1 щипка сол.
ПРИГОТОВЛЕНИЕ: Брашното се смесва с ваниловата захар, бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват със захарта. Добавят се маслото и млякото и отново се разбива. Течните съставки се смесват със сухите и се разбърква до хомогенизиране. Тестото се изсипва в намазана с масло и поръсена с брашно форма за печене (терин). Подреждат се и разполовените смокини, като разрезът трябва да е нагоре. Кейкът се пече 1 час в загрята на 180 градуса фурна без вентилатор. Охлажда се върху скара. Нарязва се и се сервира.

Кекс
ПРОДУКТИ: 300 г кисело мляко, 200–300 г смокини, 100 г захар, 4 яйца, 1/2 лимон, 3 с. л. брашно (+ за поръсване), 1/4 ч. л. сух джинджифил, 1 щипка сол, краве масло за намазване.
ПРИГОТОВЛЕНИЕ: Жълтъците на яйцата се отделят от белтъците и се разбиват със захарта до побеляване. Сипва се киселото мляко и се разбърква добре. Прибавят се лимоновият сок, настърганата лимонова кора, джинджифилът и брашното. Сместа се разбърква отново. Трябва да се получи тесто, подобно на палачинково. Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол и се прибавят към тестото постепенно, при непрекъснато разбъркване.

Сместа се прехвърля в квадратна керамична форма за печене, предварително намазана с масло и поръсена с брашно. Отгоре се подреждат нарязаните на парченца смокини. Кексът се пече 35 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор. Охлажда се, нарязва се и се поднася.
Тарталети
ПРОДУКТИ: 100 г краве масло (на стайна температура), 50 г захар (+ за поръсване), 2 яйца, 125 г белени бадеми, 25 г брашно, 250 г смокини, 100 г конфитюр от малини, пудра захар за поръсване, морска сол за печене. За тестото: 180 г брашно, 90 г краве масло (студено), 50 г пудра захар, 1 жълтък, кората от 1 лимон.

ПРИГОТОВЛЕНИЕ: Тестото се приготвя, като брашното се смесва с пудрата захар и настърганата лимонова кора. Добавя се маслото и сместа се смила в блендер, докато стане на трохи. Прибавя се жълтъкът и се разбива отново. Тестото се оформя на топка, увива се в прозрачно фолио и се прибира за 1 час в хладилник. След това се разточва върху набрашнен плот. Разпределя се във формички за тарталети с подвижно дъно и се оставя в хладилник за 15 минути. Върху тестото се слага хартия за печене, отгоре се сипва морска сол и се пече 15 минути в загрята на 180 градуса фурна. След това хартията със солта се отстраняват, пече се още 5 минути и се охлажда. Бадемите се смилат със захарта. Маслото се разбива до побеляване и едно по едно, при постоянно разбиване, се добавят яйцата.

Сипват се смлените със захарта бадеми и брашното и се разбърква. Основите на тарталетите се мажат с конфитюра и отгоре се разпределя бадемовата смес. Слагат се разполовените смокини с разреза надолу. Поръсват се със захар и се пекат около 30 минути в загрята на 150 градуса фурна с вентилатор. Готовите тарталети се охлаждат, поръсват се с пудра захар и се поднасят.
Източник: ретро
С какво се е хранила Клеопатра: Тайната на митичната храна, която дарява младост и красотаБира Бира Древен Египет Бирата се е радвала на широка популярност сред древните египтяни. По времето…Aug 30 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!