Ароматът на тази баница със сирене и кашкавал ни връща в детството

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ароматът на вкусна гозба е в състояние за минути да ни пренесе през годините и да ни върне в детството, когато с нетърпение сме чакали баба да извади от старата печка поредната си вкусотия. Един от най-разпознаваемите аромати е този на баницата със сирене, която е на почит във всеки български дом. По тази причина и рецептите за приготвянето на баница са толкова многообразни. Предлагаме ви един изпитан начин за приготвянето на вкусна баница със сирене и кашкавал, която ни кара да си оближем пръстите. Приготвянето й отнема не повече от час, а след това има един единствен проблем – свършва за броени минути. Необходими продукти: 1 пакет кори за баница; 500 грама сирене; 5 яйца; 1 чаена чаша настърган кашкавал; 2 чаени чаши прясно мляко; 1 чаена чаша масло; 4 сухара; 2 супени лъжици олио; 1 супена лъжица нарязан на ситно магданоз.
Не случайно се кацва „Царица“. Децата ми обожават тази баница, правя им я всяка неделяОбичате баници, нали? Има ги от всякакъв вид – и със сирен или извара, и със спанак или коприва, и с…Feb 7 2019vijti.com

Начин на приготвяне: Натрошете и разбъркайте сиренето и сухарите. Смесете ги с прясното мляко, яйцата, кашкавала и магданоза. Бъркайте до получаването на хомогенна смес.
Намажете с олиото тавата за печене. Поставете намазаните с маслото кори, като между тях разпределете плънката. Завийте краищата на корите, наръсете с вода баницата и я нарежете на парчета.
Печете 45 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна до получаването на златист цвят. Чаша айрян би била идеалното допълнение за тази вкусна баница, достойна за всяка българска трапеза.

Ето и още една много хубава рецепта, този път за баница с ябълки
Необходими продукти:
точени кори 400 грама
ябълки 1 кг
захар 1 чаена чаша
канела 1 чаена лъжица

орехи 1/2 чаена чаша
ванилия 2 броя
краве масло 30 грама
Начин на приготвяне:
Първа стъпка от рецептата за щрудел е подготовката на плънката. Измийте ябълките, обелете ги и ги настържете на дребно ренде. Изсипете настърганите ябълки в купа и добавете всички останали съставки и разбъркайте добре.

Намажете тавата, в която ще печете щрудела с масло. Разтворете пакета с кори. Взимате една кора, намазвате я леко с олио, върху нея слагате втора кора, поръсвате с по 1-2 супени лъжициот сместа с ябълките и завивате на руло, което поставяте внимателно в тавата. Ако правите руло не с две кори, а с една има по-голяма вероятност кората да се скъса по време на навиването и сместа да изтече, затова за по-голяма сигурност навивайте рулата с две кори. Повтаряте процедурата, докато корите и плънката свършат. След като наредите рулата в тавата нарежете останалото масло на малки парченца и ги поръсете върху цялата баница.

Нарежете внимателно баницата с остър нож, преди да сложите баницата с ябълки да се пече. Печете в предварително загрята на 160 градуса фурна около 40-50 минути. Важно е да не печете щруделът на силна фурна, защото така плънката няма да се изпече и ще остане кашкава. След като порозовее щруделът е готов. Изпеченият щрудел може да намажете с малко количество масло, за да не се чупят корите, когато го режете. Преди сервиране го поръсете с пудра захар. Рецептата за щрудел – баница с ябълки е изпълнена!
Колежката донесе в офиса сочна и пухкава баница – свърши за минуткиКато кажете баница и изпитвате, навярно, почти непреодолимо желание да си хапнете вкусна, домашно пр…Feb 5 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!