22 годишен млад стюард даде живота си, за да спаси пътниците при катастрофата в „Шереметиево“

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Сред жертвите на авиокатастрофата на летище „Шереметиево”, при която загинаха 41 души, е и 22-годишният стюард Максим Моисеев.
Очевидци разказват, че по време на пожара младият мъж се е опитвал да отвори вратата в задната част на самолета. След като не успял, до последно помагал на пътниците да напуснат борда, съобщи bTV.
Руските агенции разпространиха информацията за гибелта на Моисеев и негова снимка. Заедно с него на помощ са се притекли и колегите му – Татяна Касаткина и Ксения Фогел, които са оцелели.

На 24 април Максим отпразнувал рождения си ден. „Винаги е знаел, че ако възникне някаква ситуация, ще помогне и няма да остави никого. Не бяхме много добре познати с него, но винаги когато сме се засичали, е бил много весел, усмихваше се и разговаряше”, разказа позната на Моисеев, цитирана от „Кубанските новости”.
Трагедията в „Шереметиево” се разигра на 5 май при аварийно кацане.
Руските власти започнаха разследване на случая, като основната версия за трагедията е нарушаване на правилата за безопасност.

Откриха телата на всички жертви в самолетната катастрофа край Москва.
40 пътници и един член на екипажа са загинали от общо 78 души на борда на машината, която кацна горяща на летище „Шереметиево”, съобщи руското транспортно министерство.
Оцелели са 37 души, 17 от тях са в добро здраве. Шестима други са приети в болница с наранявания, които не представляват опасност за живота им.
Руската разследваща комисия все още се опитва да установи причините за инцидента. Сред разглежданите версии са недостатъчна квалификация на пилотите и диспечерите или мълния.

Досега са открити черните кутии на самолета, записите на разговорите между пилотите и кулата, както и записите от камерите за наблюдение.

Полетът на „Аерофлот“ излита за северния руски град Мурманск малко след 18 часа вчера. Минути по-късно пилотите съобщават за техническа неизправност и решават да се върнат на летището. Те правят неуспешен опит за кацане, а при втория се приземяват. Тогава двигателите на самолета избухват в пламъци.

Според очевидци пасажерите са били евакуирани за по-малко от минута по аварийните пързалки на машината.

Засега причината за инцидента е неясна. Моделът самолет „Сухой Суперджет-100“ ще бъде подложен на допълнителни проверки.

 

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!