Фреш от моркови вкара в болница Ути Бъчваров

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Половин литър фреш от моркови, изпит на екс от Ути Бъчваров, едва не отне живота на популярния готвач и актьор след получена тежка алергична реакция. Заради кулинарния инцидент, случил се преди няколко години, Бъчваров вече консумира моркови само след термична обработка, или овкусени с оцет и олио като част от салата и туршия.

Като част от екипа на покойния Димитър Цонев в предаване по БНТ, Ути трябвало да представи полезните свойства на моркова пред аудиторията на обществената телевизия. За да не остава зян, изцедения в ефир половин литър пресен сок от моркови бил погълнат от Ути.

„Минути по-късно, когато отидох в гримьорната, не можах да се позная в огледалото. Целия бях подут, имах силно дразнене на носа и очите, които буквално бяха станали с големината на ябълки. Веднага ме откараха във Военна болница. Там прекарах цяла седмица на системи на легло, докато се възстановя напълно. Оказа се, че съм получил анафилаксия – алергична реакция, която се появява внезапно.

Лекарите бързо установиха, че състоянието ми се дължи на голямото количество моркови, които съм консумирал – специфичните протеини в тях са предизвикали много тежка хранителната алергия. Оттогава много внимавам с морковите, въпреки, че са изключително полезни за зрението и поддържането на имунната система“, разказва Ути Бъчваров.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!