Трикът на баба ми лекува кашлица за една нощ: Забравете за скъпите лекарства от аптеката

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Домашно средство за кашлица – по-добро от лекарствата.

Много хора се борят с кашлица и настинки през студените месеци. Чаша мляко с кромид лук винаги могат да бъдат много по-ефективни от лекарствата от аптеката – особено когато става въпрос за началото на болестта. Това естествено лекарство за кашлица също премахва слузта и дразненето – ако го приготвите в първия стадий на болестта, няма да дадете шанс на болестта да се развие и кашлицата бързо ще отшуми.

Баба Гина от Лехчево: На сума народ съм дала рецептата, един недоволен няма! (семейно наследство от векове)Баба Гина Трифонова от село Лехчево признава, че стига да може, би помогнала на всички – затова и сп…Nov 23 2020vijti.com

Ползите от тази стара рецептаМлякото и лукът дължат своята сила и бърз ефект на комбинацията от полезни съставки. Лукът играе основна роля: съдържащите се в него летливи вещества имат силен антивирусен ефект и са най-добрият помощник за отслабената имунна система.

Млякото е известно със своите успокояващи свойства. Успокоява гърлото, премахва характерния сърбеж и облекчава особено сухата кашлица. Топлата напитка от тези два компонента отпуска бронхите, успокоява, облекчава възпалението и болката. В рецептата се добавят и мед и масло.

Има няколко начина за приготвяне на този бабин лек за кашлица. Всеки от тях е предназначен за различни усложнения – важно е да приемете лекарството възможно най-скоро.

Мляко с лук при суха кашлица1 литър мляко1 глава лук2 супени лъжици мед2 супени лъжици маслощипка сода

Приготвяне:Обелете лука и го нарежете на 4 парчета. Сварете го в мляко за 5 минути с масло и сода за хляб. След това оставете млякото да се охлади малко и добавете меда. Пийте на малки порции през целия ден, поддържайте топло.

Мляко с лук при тежки пристъпи на кашлица250 мл. мляко1 голяма глава лукщипка градински чай

Приготвяне:Сварете лука в млякото с градинския чай до пълното му омекване и смелете всичко в блендер. Получената смес трябва да се пие на малки дози през деня, но ако кашлицата е неприятна дори през нощта – половината количество изпийте преди лягане.

Рецепта за настинка1 литър мляко10 малки глави лук1 глава чесън1 супена лъжица мед

Вижте още: Чай от канела и дафинови листа прочиства тялото от токсини

Приготвяне:Обелете чесъна и нарежете лука на едри парчета. Добавете ги към млякото и гответе, докато лукът омекне напълно. След това прецедете лечебното мляко и след охлаждане добавете меда. Приемайте по 2 супени лъжици 3-4 пъти на ден.

Това домашно средство за кашлица ще ви помогне веднага.

Попаднах на тази рецепта за мързелив Наполеон, оттогава моето семейство не иска да вкуси друга торта Веднъж попаднах на тази рецепта за „Наполеон“ и след като я направих моето семейство не успя да пр…Nov 21 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!