Виктор Николаев: Отивам за малко и си тръгвам и виждам Разград хубав

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Той не е някакъв спомен, изровен трудно, а е част от мен, казва известният журналист

В регионалните приложения „Рестарт“ на в. „24 часа“ представяме хора, които са родени в съответния град, но в момента не живеят в него.

Те разказват с много вълнение за приятелите, за улиците от детството, за лудориите и случките, които остават в спомените им завинаги.

Тук ще прочетете как известният журналист Виктор Николаев определя родния Разград в деня на празника му.

„Цялото ми детство е в Разград. Помня всичко – разходките, парка, приятелите ми. Семейството ми е там до ден днешен, затова често се прибирам.
Родният ми град не е някакъв спомен, изровен трудно, а е част от мен.“

Така Виктор Николаев, известният тв водещ на „Здравей, България“ по Нова тв, се обяснява в любов на Разград, където е роден и израсъл.

Има много ярък спомен от съвсем малък как е седнал в шейната и го теглят в градския парк, където е навалял много сняг.

„Тогава сякаш снеговете бяха по-големи, но

в детския спомен винаги всички неща са по-високи“,

казва Николаев.

Незабравими остават игрите и в зоопарка, където често ходел с приятелите си. Мили са му и ученическите години, тъй като тв водещият живее там до 18-годишен.

Малък спретнат град, спокоен и чист – така го описва Виктор Николаев. И си дава сметка за трудностите на хората там, защото Разград все още няма достатъчно работни места. Но когато той се прибира, го гледа с очите на човек, който отива там, за да се види с хора, които обича.

„Хем ми е познат изцяло, хем съм малко в ролята на турист. Отивам за малко и си тръгвам и го виждам хубав. А напролет градът мирише на липи.

В моята детска стая липите почти влизаха вътре – огромни бяха“,

казва известният журналист.

Всеки, който за първи път влиза в града, може да разгледа останките от римско време, както и стария град, и Свещарската гробница близо до Разград. Има и костница на участниците в освободителната война, затова и празникът на града – 28 януари, е свързан с Освобождението, както е при повечето градове, обяснява Николаев

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!