Шприцовани сладки – ето я най-сполучливата рецепта (стъпка по стъпка със СНИМКИ)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Лесни шприцовани сладки. Тези шприцовани сладки са едни от най-вкусните, които съм правила и опитвала някога. Подходящи са както за специални поводи, така и за наближаващия християнски празник Великден.

Използват се малко продукти и накрая имате доста голямо количество сладки, на които можете да се насладите с близки и приятели.

Знам, че за този вид сладки някои хора използват свинска мас, но аз ги приготвих изцяло с краве масло.

Чашата, която използвам, е 200 мл.

Продукти:

250 грама краве масло
1 чаша пудра захар
3 жълтъка (от яйца размер Л)
60 грама натурално нишесте (аз използвах царевично)
3 чаши брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
ванилия (по желание)

Допълнително:

сладко по избор за слепване
100 грама шоколад (млечен или натурален)
кокосови стърготини или ядки

Начин на приготвяне:

Оставям маслото на стайна температура, за да омекне. Премествам го в голяма купа и разбърквам заедно с пудрата захар докато се получи гладък крем. Добавям жълтъците и отново разбърквам. Накрая добавям нишестето, бакпулвера, брашното и омесвам много меко на допир тесто, което обаче не трябва да лепне по ръцете.

Пускам фурната да загрее на 180 градуса. Вземам накрайник за шприц и пълня вътре с малко смес. Избутвам с пръст в тава, предварително покрита с хартия.

рецепта за сладки

Лесна рецепта за шприцовани сладки

Първоначално опитах да напълня пош и да изстискам, но тестото е доста гъсто и се шприцоват много трудно. Най-добре е да използвате само накрайника. Както виждате и на снимките, някои ги оформих като гъсенички, други – като цвете, третите са с по една дупчица по средата, за да мога след изпичане да ги напълня.

Накрая ми остана малко тесто, с което пък исках да ви покажа как с кухненски приспособления можете да направите красиви ефекти. Оформих тестото на кръгчета, обърнах един от накрайниците и направих застъпващи се кръгчета върху бисквитките. На следващите им направих шарки с вилица, с ръчна сокоизтисквачка и отново с накрайник за шприц.

лесни сладки

Вкусни сладки с масло

Пека оформените сладки във вече загрятата фурна за точно 10 минути. След като са готови, ги оставям да изстинат леко, защото са много крехки и се чупят. При мен от това количество продукти излязоха 3 тави.

След като изстинат напълно, слепвам гъсеничките с желе от дюли, но вие можете да използвате и сладко от ягоди например.

Разтопявам и 100 грама шоколад на водна баня. Потапям единия край на слепените гъсенички в разтопения шоколад, след което овалвам в кокосови стърготини. Вие можете да използвате ядки или да ги потопите единствено в шоколад.

Използвам останалия шоколад за цветята. Оставям шоколадът да стегне напълно, след което ги прибирам в плътно затваряща се кутия.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!