Чаша кисело мляко, малко брашънце, малко кашкавалче и стават неустоими:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Днес ви предлагаме лесната рецепта за бърза и вкусна закуска , с която ще забравите за мекиците и бухтичките! От нищо особено като продукти ще получите ароматни кашкавалени хлебчета за радост на всички у дома! Записвайте продуктите, вадете брашното и да започваме! Ето рецептата за лесните кашкавалени питки с кисело мляко :

Чудни мекици с кисело мляко от хладилника – само вадиш и пържиш в тигана. Пухкави и мекички:Ако някога сте опитвали да правите домашни мекици , сигурно знаете, че целият процес по замесване на…Jun 8 2020vijti.com

Кашкавалени питки с кисело мляко

Продукти:

1 ч.ч. кисело мляко

2 ч.ч.брашно

150 гр. кашкавал или твърдо сирене

сол, сода, захар – по 1/2 ч.л.

Приготвяне:

Киселото мляко трябва да е топло – изсипете го в подходяща купа. Добавете захар, сода, сол и разбъркайте. Оставете настрана за 5 минути.

Настържете кашкавала на ситно и добавете към млечната смес. Изсипете и брашното, и замесете тесто. Бъркайте първо с лъжица, а след това с ръце още няколко минути.

Разделете полученото тесто на пет парчета и разточете всяко на нещо като палачинка.

Изсипете малко олио в тигана, загрейте и изпържете питките една по една до покафеняване от едната и от другата страна. Пържете по няколко минути на умерен огън.

Сервирайте горещи.

Уникални мекици с кисело мляко – мекички отвътре, хрупкавки отвън, бухват двойно в тиганаКакво по-хубаво на закуска в някоя почивна съботна утрин от купчина още парещи мекички ? Признайте с…May 10 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!