Прочутият Султан кебап: Най-голямата вкусотийка с крехко пилешко месце (Видео)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Понякога най-големите вкусотии се получават при необичайно съчетание на продуктите. Като кори за баница и пиле, например. Днешната рецепта за Султан кебап определено държи първенството за най-вкусна рецепта с пилешко , особено ако обичате сочните манджички, съчетание от крехко месо и вкусни зеленчуци.
Да започваме – ето как се правят тези вкусни бохчички с пилешко и кори за баница :

Кюфтетата направо се топят в устата, ако вместо хляб сложите…Кюфтетата са много тачени в нашето семейство и всички ги обичаме. Мъжът ми даже им казва хапчета сре…Feb 16 2021vijti.com

Необходими продукти:
8 кори за баница
500 гр. пилешко месо от бут
1 морков
2 глави лук
2 с.л. доматено пюре
1 щипка захар
сол на вкус
кимион
черен пипер
магданоз

За соса Бешамел:
50 гр. масло
2 с.л. олио
2 с.л. брашно
250 мл прясно мляко
100 мл вода
сол
200 гр. настърган кашкавал

Начин на приготвяне:
Загрява се олио в тиган и се запържват нарязаните лук и морков. Добавя се нарязаното пилешко месо с малко вода, за да не залепне и задушаваме за кратко.
Прибавят се доматеното пюре, захарта, солта, черния пипер и кимиона Разбърква се, готвим още 4-5 минути и плънката се сваля от огъня.

Приготвя се сосът. В подходящ съд се загрява олио и масло. Сипваме брашното и бъркаме, за да се запържи леко, налива се прясното мляко и водата. Бърка се, докато леко се сгъсти, овкусяваме и е готов.
В купичка се поставят 2 кори, като краищата висят свободно. Пълним с част от плънката и краищата се събират отгоре. Обръщаме в намаслена тавичка – получава се топка.

Това се повтаря още 3 пъти. Заливаме топките със соса и обилно поръсваме с настърган кашкавал. Печем султан кебапа в загрята фурна 200 градуса до златисто.
Добър апетит!
Източник gotvach.bg

Можете да видите как се прави вкусната гозба в приложеното видео:

Сочни кръчмарски кюфтета – ето с какво мариноват каймата в ресторантите, за да ядем крехко и сочно месце: Когато за първи път опитахме тези кюфтенца в кварталната кръчма, сякаш не бяхме вкусвали нещо по-с…Feb 14 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!