От нещастен пияница до най-известния султан в света: житейската история на Халит Ергенч е урок, който всеки трябва да знае

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Няма човек, който да не е чувал за прочутия Сюлейман Великолепни, независимо дали като историческа личност или персонаж, изигран в сериала „Великолепният век“ от не кой да е, а Халит Ергенч , турският актьор, който очарова света.

Мнозина му се възхищаваха, гледаха с уважение как той майсторски играе тази роля и малцина знаят, че не му е било никак лесно да стигне до нея. Житейският му път е белязан с тръни, които, изглежда, го са го направили по-силен и са го научили, че когато много искаш нещо, няма непреодолими препятствия.

Халит Ергенч султан

Халит не е имал приказно детство. Животът му и семейството му са подчинени на по-малката му сестра Азад, която е родена с умствени увреждания. Тя се нуждае от денонощни грижи, така че актьорът често е напълно пренебрегван.

Но той следва своя житейски път и след завършване на основно образование решава да запише корабостроене, но още на втората година осъзнава, че изкуството е призванието на живота му, затова решава да опита актьорско майсторство и музика.

Великолепният век Халит Ергенч

За да печели пари за училище, той е вършил различни работи. От програмиране до уроци по танци, нищо не му е било чуждо. Работил е и на свободна практика като музикант и като актьор и се гордее с всичко, което е постигнал на много млада възраст.

„Когато погледнете живота ми, изглежда, сякаш във всеки един период е живял различен човек. Продавах билети, носех костюм на робот и танцувах по фестивали“, разкрива Халит.

Халит Ергенч

Като млад заминава за Америка, където прекарва вечерите си в гледане на известни мюзикъли и мечтае един ден да се качи на тази голяма сцена.

„Докато бях в САЩ, прочетох книга за актьорството, в която на първата страница пишеше „Седейки си вкъщи, никой няма да те забележи“. Помислих си: „Едни и същи проблеми навсякъде.“ Чаках участие в мюзикъла „Клетниците“ и спах два дни на открито, докато не ми казаха „Разбери веднъж завинаги, ние не те искаме“. Тогава разбрах, че тази работа зависи само от това колко добре я вършиш“, спомня си той.

Мислел как да се изхранва, актьорството не му било по вкуса. И точно когато мислел да зареже всичко, получил предложение да бъде актьор в детски театър.

„Бях разорен и имах нужда от пари и беше трагично за мен да играя в детски театър. Докато правехме „Цар Лъв“, често бях пиян на сцената. Положението ми беше отчайващо”, казва актьорът и допълва, че е било така, докато не пристигнало предложението от Турция.

„Трябваше да работим върху турска адаптация на „Уестсайдска история“. Когато пристигнах в Истанбул, те се обадиха, че проектът е отменен и ми казаха, че имат билет за връщане до САЩ за мен, но аз им казах да си запазят билета. Погледнах Босфора и усетих благословията на Истанбул и вече не мислех да го напускам“, каза известният екранен Сюлейман.

Оттогава кариерата му върви във възходяща траектория. Първо започват да се редят роли за различни реклами, а тази от известния сериал „Великолепният век“ определено преобръща живота му. Тогава любовта влиза в живота му в лицето на Бергюзар Корел (Шехерезада в сериала), така че може да се каже, че благодарение на този сериал той получава всичко, за което винаги е мечтал.

Халит Ергенч и Бергюзар Корел

Жените по целия свят са увлечени по този очарователен актьор, а положителните рецензии за филми не спират да се появяват. Спечелва много пари, сбъдвае мечтите си, но и този път славата има две страни.

Медиите го свързват в романтичен контекст с всяка колежка, а уж ситуацията с Мерием Узерли, която изигра първата Хюрем, била толкова тревожна, че Бергюзар също идвала на снимачната площадка с изблици на ревност.

Така или иначе, житейската история на Халит е урок, който всеки трябва да прочете. Пътят от пиян актьор от детски театър до един от най-високоплатените актьори днес не е бил лесен, но той е бил достатъчно смел и достатъчно жертвоготовен, за да успее в това, в което никой никога не е вярвал – да се превърне в турския Брад Пит и да спечели сърцата на публиката по света.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!