Момче продава антична гривна на покойната си баба, за да плати операцията на мама, намира плик на прага на следващия ден

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Чък е на 15, когато баба му Лиза изживява последните си мигове. Преди да почине, тя му беше казала, че има гривна, която се предава от поколение на поколение, и се надява, че той може да продължи тази традиция.

Две години по-късно той седна на дивана в хола и гледаше гривната, за която обеща на баба си, че ще се грижи. Имаше сълзи в очите си и непрекъснато се молеше за прошка.

Пет минути по-късно той получи обаждане. Някой беше готов да купи гривната за 40 000 долара, след като видял обявата в интернет. Той помолил мъжа да дойде и да вземе гривната от къщата им и така се и случило на следващия ден.

„Това е ценно допълнение към моята колекция, младо момче. Радвам се, че ми продаваш това ценно парче история“, каза купувачът, който се представил като Стив. Чък не реагира и просто наблюдаваше Стив и експерта с него, докато разглеждаха гривната.

“Това е уникат. Определено е автентичен”, каза експертът. При това мъжът даде на Чък 40 000 долара в брой. Той благодари на човека, взе парите и затвори вратата.

Момчето веднага отиде в стаята, където лежеше болната му майка. „Мамо, имам парите. Заедно с нашите спестявания събрахме 120 000 долара за твоята операция. Ще живееш, мамо! Дръж се“, каза той, прегръщайки я.

Майка му Емили се усмихна. — Благодаря ти, синко… но откъде взе парите? попита тя.

Чък се колебаеше да й каже истината, но все пак реши да й каже. „Продадох гривната на баба“, призна той.

Емили започна да плаче. “О, синко… това е наследство, предназначено да го запазиш. Съжалявам, че трябваше да го продадеш заради мен”, каза тя.

„Вече загубих татко. Няма да загубя и теб. Ще направя всичко, за да останеш при мен. Обичам те, мамо“, каза той, седна до нея и отпусна глава настрани от леглото си, докато тя го прегръщаше с ръка.

Същата вечер Чък се обажда на линейката, която ще откара него и майка му в болницата. Операцията щяла да се състои на следващия ден, затова решили да я регистрират, за да се подготвят.

Чък извика линейка, за да откара него и майка му в болницата.  |  Източник: Pexels

Чък остана до майка си цяла нощ, държеше я за ръка и я подкрепяше. Лекарят го видя сутринта да спи на стола в болничната стая и го помоли да се подготви.

„Синко, операцията на майка ти ще бъде вечерта. Трябва да се прибереш вкъщи и да си починеш. Не се притеснявай, тя е в безопасност тук. Ела преди операцията. Тя ще има нужда от твоята подкрепа“, каза лекарят.

Чък се съгласи и се прибра да се освежи и да вземе няколко неща за майка си. Докато се приближаваше до входната им врата, когато забеляза пакет до вратата. Отвори го и видя гривната, която беше продал предния ден.

Чък намери кутия на прага си, която съдържаше гривната, която продаде предния ден.  |  Източник: Pexels

Той се обади на Стив, за да го попита какво се е случило и мъжът разкри, че е забелязал колко разстроен изглежда Чък, когато продава гривната. “Попитах съседите за семейството ви и те ми казаха през какво сте преминали. Съжалявам, не исках да съм нахален”, извини се той по телефона.

„Трябва да платя болничните на майка ми тази вечер, но мога да ти върна парите в най-скоро време, тъй като ти ми върна гривната“, каза Чък, съкрушен.

Стив бързо отговори. „Не, не. Моля, запазете парите и гривната. Имате нужда от тях повече от мен. Бях само на 15, когато загубих майка си, и нямах пари, за да платя лечението й. Сега имам късмета да печеля много, но нея я няма… и напълно разбирам ситуацията“, каза той на Чък.

„Щастлив съм, че можеш да дадеш на майка си втори шанс за живот. Иска ми се и аз да можех да направя същото. Грижи се за нея и за себе си, младо момче“, каза Стив, преди да затвори.

Стив беше щастлив да помогне на Чък, когато имаше най-голяма нужда.  |  Източник: Pexels

След краткото им обаждане Чък нямаше как да не се разплаче. Той легна на леглото си и плачеше, без да се усети как е заспал.

Когато се събуди, беше точно навреме да се върне в болницата. Той държеше майка си за ръка, докато я караха в операционната. „Ще се оправиш, мамо. Ще бъда тук, когато излезеш. Обичам те“, увери я той.

След няколко часа лекарят напусна операционната, за да информира Чък. — Операцията на майка ти беше успешна — каза той на Чък. „На нея вече няма да й е трудно. След като се възстанови напълно, ще се оправи.“ Чък въздъхна с облекчение.

Лекарят на Емили съобщи добрата новина на Чък след операцията.  |  Източник: Pexels

„Много ви благодаря, докторе. Не знаете колко означава това за мен“, каза той, преди да отиде до касата на болницата, за да плати за операцията. Но щом стигнал там, му казали, че сметката вече е уредена.

— Кой го уреди? — попита той изненадан.

„Човек на име Стив Лорън дойде този следобед и плати всички разходи. Помоли да остане анонимен, но така или иначе ще го видите в документите“, каза касиерът, подавайки му плик с платежните.

Чък веднага разбра, че Стив Лорън е човекът, който първоначално е купил гривната. Когато майка му се събуди, той се усмихна и нежно я прегърна.

След като жената се стабилизирала, Чък й показа гривната и й разказа всичко. От този момент нататък Стив става добър приятел на Чък и Емили. Готвеха му вкусни ястия и го канеха по празници и специални поводи.

Благодарение на неговата щедрост те изплатиха дълговете и заемите си това им позволи да живеят спокоен живот. Тъй като Стив притежаваше IT компания и работеше като доцент, той също помогна на Чък да влезе в колежа и в крайна сметка го нае да работи в своята фирма.

Какво можем да научим от тази история?

Любовта побеждава всичко. Чък направи всичко възможно, за да спаси живота на майка си, дори да се лиши с много ценни неща. В крайна сметка любовта и упоритостта му дават втори шанс за живот на най-ценния човек в живота му.

Добротата може да дойде, когато най-малко го очаквате. Стив помогна на Чък, дори когато не беше необходимо да го прави. Той отиде над и отвъд, за да се увери, че момчето не трябва да преживява това, което той изпитал, когато загубил майка си.

ТЕКСТ И ПРЕВОД : MOZACHE

Споделете тази статия с вашите приятели!

Споделете с вашите приятели!

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!