Лечение на ангина за 3 дни без антибиотици: След 4 часа симптомите започват да отшумяват.

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Когато болката в гърлото е нетърпима, има няколко неща, които можем да предприемем у дома, за да облекчим симптомите и да си помогнем, преди да отидем на преглед при лекар и да ни назначат подходяща терапия. Днес ви предлагаме един чудесен домашен балсам за болно гърло – облекчава симптомите на ангина и намалява възпалението .

Става дума за нещо толкова тривиално като червеното цвекло .

Цвеклото е наистина невероятен зеленчук, който лесно може да се справи с възпалено гърло и други здравословни проблеми.болки в гърлото

Лекарство с червено цвекло при ангина – ползи и действие

  • Елиминира възпалението и намалява отока на гърлото.
  • Има забележим антимикробен ефект.
  • Намалява болката.
  • Укрепва местния имунитет.
  • Увеличава еластичността на капилярите и нормализира кръвоснабдяването.
  • Омекотява тапи и гнойни плаки.

Терапията с цвекло е изключително проста. Човек трябва само да се запаси със сок от цвекло, който може да се получи със сокоизстисквачка, блендер или ренде, а резултатът е бързо облекчение на симптомите.

червено цвекло

Приготвяне на домашен лек за възпалено гърло

Ето една от най-ефикасните домашни рецепти при възпалено гърло и ангина.

Смесете 200 мл сок от цвекло с 1 с.л. ябълков оцет. Полученият „коктейл“ се загрява в микровълновата до 30–35 ° C. Правете гаргара със сместа поне 6–7 пъти на ден до пълно възстановяване.

При гноен процес се препоръчва да се прави гаргара със смес от сок на цвекло и лук. Разредете сока от цвекло с вода в равни пропорции. В 150 мл от сместа се добавя 1 с.л. сок от лук. Гаргара с този разтвор трябва да се прави не по-често от на всеки 3 часа.

Между другото, сокът от цвекло е отлично средство за лечение и на ринит! Смесете сок и вода в равни пропорции, добавете малко мед. Капнете 4 капки във всяка ноздра 4 пъти на ден. Повтаряйте тази процедура в продължение на 6-7 дни.

Следната рецепта е просто незаменима при вирусен тонзилит: Смесете 100 мл сок от цвекло, 100 мл вода и 1 ч.л. лимонов сок. С тази смес правете гаргара на възпаленото гърло поне 5-6 пъти на ден.

гнойна ангина

При чести рецидиви на заболяването се препоръчва да се приема отвара от цвекло вътрешно. 1 кг измити и необработени грудки цвекло се варят в 2 литра вода. Когато цвеклото стане меко, отварата се прецежда в отделна купа. Необходимо е да се приемат по 50 мл от течността 3 пъти на ден, както и да се прави гаргара с нея. Съхранявайте продукта в хладилник и не забравяйте да го загреете малко преди употреба! След 1 месец такава терапия ще се почувствате много по-здрави и лесно ще се справите с неприятните неразположения.

Гаргарата със сок от цвекло е подходяща абсолютно за всички, с изключение на лица с повишена чувствителност към определени компоненти. Но вътрешното приемане на цвеклото под формата на отвара е необходимо да се извършва с повишено внимание, особено на тези, които страдат от гастрит, уролитиаза, диабет и остеопороза!

Треска, кашлица и затруднено дишане са основните симптоми при коронавирусКоронавирусът може да причини симптоми подобни на грип. Характерни са треска, кашлица, затруднено ди…Mar 8 2020vijti.com

Източник:зажената

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!