Иван Звездев приготвя „голи сарми“ по рецепта от 1940 г.

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Днес на това ястие можем да дадем други имена. В България приготвяме сарми, завити в зелеви листа или в листа от лоза. Така е било и в миналото. Но в далечната 1940 г. нашите баби и прабаби решили да не използват листа. Затова са оприличили топките от кайма с голи сарми.

Това ястие ще внесе разнообразие във вашата домашна кулинария. За да изпълните тази рецепта, първо е необходимо да приготвите сосчето. Нарежете лук на ситно. Сложете го в тиганче с предварително загрята мазнина.

Добавяте брашно. Бъркате и слагате доматите. Посолявате и наливате 2 чаши вода. На видеото долу вижте как точно го направи Иван Звездев. Пригответе ориза, който трябва да добре да бъде измит.

В купа сложете каймата. Чукнете яйцето. Добавете подправки – черен пипер, сол и магданоз. Прибавете и ориза към цитираните по-горе продукти. Омесете ги добре, докато получите еднородна смес.

От тази смес трябва да оформите топки. Всяка една от тези топки оваляйте в брашно. Сложете ги в соса. Трябва да ги варите за около 50 минути под капак.

Не забравяйте да ги разбърквате. Ако е необходимо, налейте и още вода.

Не пропускайте видеото долу от култовата българска топ кулинарна поредица „Кухнята на Звездев – La Cocina Búlgara“.

Както винаги и сега българският топ кулинар Звездев предоставя много и все полезни кулинарни съвети. Те са важни за всяко едно домакинство.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!