Защо всички започнаха да пасират моркови и яйца?

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

По едно време баба ми обичаше да черпи гостите с морковени пайове . Както си спомням, тестото е толкова еластично и ярко, а вкусът на печените изделия е напълно различен от всичко. С времето се научих и как се прави торта с моркови . С ръчен пасатор е толкова лесно

Тези продукти не са капризни. Нещо повече, понякога дори не добавям захар към тях. Искам да запазя онзи естествен вкус, заради който обичаме морковите. Следователно, паят от моркови  е идеален деликатес за ценителите на оригиналния вкус. Препоръчвам да опитате!

Как да сварим яйцата така, че черупката буквално да пада от яйцето – супер лесно е, много ще ви хареса Сигурно ви се е случвало – белите яйцето, а с черупката пада и половината белтък. Това наисти…Feb 21 2021vijti.com

Съставки

Морков 250 гр

Яйце 4 бр.

Слънчогледово олио 150 гр

Захар 150 гр

Пшенично брашно 250 гр

Бакпулвер 10 g

ябълка 1 бр

Масло на вкус

Ванилия 1

 

Подготовка

Обелете и изплакнете един голям или два средни моркова. Нарежете ги на пръстени и прехвърлете в купа на пасатора. Разбийте яйца там. Налейте растително масло.
Смелете съставките в гладка каша с помощта на ръчен пасатор. След около 5 минути добавете захар. Ако вашите моркови са сладки, добавете по-малко от посоченото количество.

Разбъркайте сместа с бъркалка. В купата постепенно изсипете брашното, смесено с бакпулвера. Омесете до хомогенно тесто. Намажете съд за печене с кубче масло.

Изсипете тестото за моркови във форма. Украсете с резенчета ябълка. Печете паят във фурна, загрята до 180 градуса за половин час. Проверете готовността с клечка за зъби.

Съдейки по мен, „нежният“ сладкиш с моркови се приготвя с удоволствие.

Това са бързи домашни торти, с които без проблем може да посрещнете гости. Оставете готовия морковен сладкиш да се охлади за 10 минути и след това го поръсете с пудра захар. Сервирайте чаеното лакомство. Приятен апетит!

Имах малко юфка в шкафа, взех 3 яйца, малко сиренце и спретнах вкусна вечеря да си оближеш пръститеКато дете майка ми често готвеше юфка за вечеря и винаги изваждаше буркан с най-доброто сладко от яг…Jan 30 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!