9 домашни средства за лечение на циреи, които ще ви помогнат много

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Циреите често са причинени от бактериална инфекция в космените фоликули. Запушването на порите благоприятства развитието на бактерии, което от своя страна води до червени подутини по кожата. Циреят е последван от силна болка и сърбеж, което често води до вдигане на температура. Основните причини за проблема включват понижен имунитет, неправилна хигиена, прекомерна консумация на алкохол, диабет и други. Вижте следните ефективни домашни средства за лечение на циреи.
1. Топъл компрес – той помага за успокояване на болката и подуването; увеличава притока на кръв, което води до по-бързо възстановяване.
2. Тетра (смрадлика) – тази билка има мощно антибактериално действие, което стопира инфекциите. За да се възползвате от антисептичните й свойства, намачкайте листа от билката и директно покривайте с тях засегнатите участъци 3-4 пъти на ден. Може също така да си сварите чай от нея, с който да правите компреси върху циреите.
Сега му е времето да си наберете: Листа от смокиня свалят кръвната захар, лекуват язва и куп други нещаЛиста от смокиня свалят кръвната захар, лекуват язва и редуцират теглото, за да станете по-слаби и з…Jun 23 2019vijti.com

3. Куркума – действа ефикасно срещу болки, възпаление и подуване. Направете еднородна паста от куркума на прах и вода, нанесете я върху кожата и покрийте с превръзка. Сменяйте компреса с нов на всеки 2-3 часа.
4. Чесново масло – уникалната способност на чесъна да унищожава бактериите ще ви помогне по най-бързия начин да се справите с инфекцията. Просто мажете циреите с масло от чесън по 3-4 пъти на ден.
5. Сок от лук – изцедете пресен сок от лук и мажете с него засегнатата област от кожата по няколко пъти на ден. Природният антибиотик ще свърши останалата работа.
6. Джинджифил на прах – направете този мощен антисептичен продукт на паста заедно с малко вода. Нанасяйте я върху циреите по 4-5 пъти на ден.

7. Сминдух – семената на сминдуха имат доказани антибактериални свойства и често се прилагат за бързо зарастване на рани. Накиснете ги за няколко часа във вода, след което ги намачкайте до получаване на еднородна паста. Нанасяйте я върху кожата по 3-4 пъти на ден.
8. Масло от лавандула – смесете няколко капки етерично масло от лавандула с малко вода и с помощта на памуче промивайте циреите с готовата смес.
9. Масло от чаено дърво – то ще ви помогне много бързо да се справите с циреите, благодарение на способността му веднага да стопира бактериални и гъбични инфекции. Просто намажете засегнатите области с няколко капки от маслото.
Източник: framar.bg
Веднъж докоснеш ли се до него, всички болести след известен период от време изчезватВсеки, който е привърженик на алтернативните методи за лечение знае доста неща за нея. Приложенията …May 13 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!