7 важни факта, които всеки, който пие кафе трябва да знае

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Много от нас знаят от първа ръка каква е зависимостта от кафето. Чаша горещо кафе сутрин е ритуал за всеки трети човек сутрин. Лекарите по цял свят не престават да предупреждават феновете на тази напитка за вредните й ефекти върху тялото. Но дали дяволът е толкова ужасен, като е боядисан? Нека да разберем.
Оказва се, че известният композитор Бетовен също бил запален кафе фен, всеки ден той сварявал кафе точно от 60 зърна, което се равнява колкото 50 чаши на тази напитка на ден, и е живял до 83.
Ще докажем, че кафето не само не уврежда здравето, но също така му помага да се справи с много трудности.
Йод, фолио и глицерин лекуват много заболявания: Рецептите на лекар-ветеранНуждаем се от бутилка от тъмно стъкло, глицерин, йод и памучен тампон. Съставките се вземат в едно и…Sep 25 2019vijti.com

Увеличава мозъчната активност
Знаете ли, че благодарение на кафето човек става по-внимателен и концентриран. Но това не е всичко … Оказва се, че кафето със захар може да засили мозъчните зони, необходими за изпълнение на задачите, и всичко това благодарение на комбинацията от кофеин и глюкоза.
Увеличава кръвното налягане
Ако страдате от ниско кръвно налягане, чаша кафе е отлично лекарство. Но ако имате хипотонията с висока тахикардия, имайте впредвид, че от тази напитка пулсът се ускорява и е по-добре да се въздържате от кафе. Хипертониците може безопасно да си пият кафе без да се тревожат за увеличаване на налягането, защото системното използване на напитката в прави резистентна към тялото.

Укрепва имунната система
Учените са доказали, че колкото повече чаши смляно кафе пиете на ден, толкова по-малко има риск да умрете преждевременно. Най-разумното количество кафе на ден е 3 чаши. Факт е, че тази напитка укрепва имунитета, черния дроб, сърдечно-съдовата система и подобрява работата на стомашно-чревния тракт.
Спестява ви главоболие
Ако имате главоболие или мигрена, пийте кафе. Разбира се, то не може да замени болкоуспокояващите, защото те съдържат всички необходими вещества за борба с различни видове болка. Но кофеинът се добавя специално към такива лекарства, тъй като увеличава ефективността на лекарството с 40%.

Намалява стреса и депресията
Когато пиете кафе, тялото произвежда допамин и серотонин, които са отговорни за доброто настроение. Кофеинът, съдържащ се само в кафето, стимулира централната нервна система и това ви предпазва от депресия.
Подобрява паметта
Става въпрос за краткосрочната памет, но това не е лошо, защото първичните данни минават първо оттам и после отиват в дългосрочната памет.
Помага да отслабнете

Кофеинът увеличава хормоналното съдържание на лептина в тялото и това води до загуба на тегло. Доказано е, че тези, които не пият кафе натрупват тегло много повече от тези, които пият.
Също така оказва благополучно влияние на всички занимаващи се с фитнес и активен спорт.
Ако обичате кафе, не се лишавайте от това удоволствие! Но не забравяйте, че е полезно само да пиете истинско кафе, а не разтворими съдържащи много малко кофеин и много химически добавки .
Бъдете здрави и споделете тази статия с приятелите си!
Източник: За Жената
С тази проста напитка успешно ще се предпазите от “чумите” на 21 век – рак и диабетТази напитка гарантирано убива паразитите и бактериите в тялото. Формулата й датира чак от Средновек…Sep 11 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!