36-годишната майка на близнаци: С помощта на кетогенната диета премахнах напълно коварната множествена склероза

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Таня Бейрийска е 36-годишна жена, майка на близнаци. Живее със семейството си в Сопот. Преди осем години обаче Таня губи чувствителност и контрол върху дясната половина на тялото си, силно се влошава и зрението й. След множество изследвания и ядрено-магнитен резонанс Таня е диагностицирана с множествена склероза (МС). Този месец излезе книгата на Бейрийска “Нокаут за МС”, в която описва как се е преборила с това тежко заболяване.
– Г-жо Бейрийска, какви бяха прогнозите за вашето заболяване след поставянето на диагнозата?Диета от Каменната ера: Когато нищо друго не помага, значи е време за нещо сигурно, изпитано още от древносттаКогато стане въпрос за външен вид всички – и жените, и мъжете, са супер суетни. Всеки иска да има ст…Jan 29 2019vijti.com

– Лезиите в мозъка ми бяха нетипично големи за такъв ранен стадий на болестта. Затова ми казаха, че имам още 2 до 5 години съзнателен живот, и то в болка, а след това ще бъда във вегетативно състояние. Ужасих се и с първия ми съпруг Малкълм, който е англичанин, заминахме за Швейцария. Направиха ми отново изследванията, но диагнозата беше потвърдена. Назначиха ми медикаментозно лечение, което не беше по-различно от това в България – интерферони или бетаферони, заедно с ударни дози кортикостероиди.

– Как стигнахте до алтернативно лечение и ремисия на заболяването?
– Не исках живота, който ми предричаха докторите, и започнах да събирам информация как бих могла да се излекувам. Преминах през много литература, докато открия трудовете на проф. Ото Варбург, книгите на д-р Браян Пескин и публикациите на патолога д-р Джоел Уолък. Разбрах, че при МС в тялото започва ускорен процес на израждане и разрушаване на миелиновата защитна обвивка на аксоните (нервните клетки) и на бялото вещество на централния и гръбначния мозък. Съответно имунната система разпознава увредените клетки като “чужди и опасни” и ги атакува.

След много четене стигнах до изключително важни изводи. Първо, получената от разграждането на въглехидратите в храната глюкоза е безусловно необходима за два процеса: обмяната на веществата и получаването на енергия за клетките на мозъка, включително на всички “лоши” клетки – изродените, туморните, бактерии, вируси и т.н. Организмът сам си произвежда цялото необходимо количество глюкоза за регулиране на процеса на обмяна на веществата и за изхранването на мозъчните ни клетки!

Второ, животинските мазнини от храната се разграждат в черния дроб до чисти наситени мастни киселини, ненаситени мастни киселини и кетони. Първите две са основен “строителен материал” при изграждането на нови здрави клетки, а кетоните заместват глюкозата. При липса на глюкоза стартира процесът “кетоза”. Така драстично се увеличава количеството на кетоните, които изцяло и напълно заместват глюкозата като източник на енергия за изхранването на клетките ни! Най-важното при този процес е, че “лошите” клетки в тялото не могат да се хранят с енергията на кетоните!

– Как приложихте на практика тези изводи?

– Стана ми ясно, че ако изключа въглехидратите от храната си и доведа тялото си до състояние на дълбока кетоза, от една страна, ще лиша от “храна” увредените си миелинови клетки, като по този начин ще ги премахна и ще успокоя имунната си система, а, от друга, ще предоставя на организма “строителен материал” в изобилие, за да произвежда здрави клетки. Така започнах да тествам върху себе си варианти на кетогенната диета и различни режими на хранене. Първо обаче приемах силни пробиотици в двойни дози, за да възстановя храносмилателната и отделителната система и да ги подготвя за стреса от рязката промяна в начина ми на хранене.

– Какъв беше резултатът?

– Само за месец здравословното ми състояние се подобри драстично. Тогава изцяло спрях приема на медикаменти. По настояване на лекарите направих изследвания, които потвърдиха видимото ми подобрение – бях в ремисия и се възстановявах. Със съпруга ми се преместихме да живеем в Германия и забременях. Но родих преждевременно дъщеря ми Минна-Мария и тя живя само 38 дни. Бях смазана от загубата на детето и занемарих режима си на хранене. По Коледа ядох шоколад, бонбони и всякакви сладки неща. Това предизвика криза на болестта в началото на януари 2013 г. Изследванията, сравнени с тези, направени в България и в Швейцария, показаха ясно изразени лезии, но с намалени размери. Други поражения не откриха!

След като ме изписаха от болницата, се върнах към стриктното спазване на режима. Прибавих и различни хранителни добавки, както и елементи от други алтернативни лечебни методи. Така създадох свой оздравителен метод за преборване с МС, който нарекох “Ключът към дълголетието”. Прилагах го за месец и половина и отново бях в ремисия. Върнах се да живея на спокойствие в Сопот и се разведохме с Малкълм през 2014 г. На другата година срещнах Деан, оженихме се и забременях с близнаци.

През юни 2016 г. родих своите синове Мартин и Николай, които са напълно здрави. Направих нов ядрено-магнитен резонанс през октомври 2017 г. и категорично бях в ремисия. Дори се бях възстановила от пораженията при предишните кризи на болестта.

– Кетогенната диета се използва успешно при деца с епилепсия. Знаете ли дали се използва за МС, преди вие да я приложите върху себе си?

– Нейните първи варианти са създадени още през 20-те и 30-те години на 20-и век с лечебна цел. Различни варианти на кетогенната диета са тествани и помагат не само при епилепсия, но и при диабет, при някои видове рак и други заболявания, без някога да са били клинично доказвани. Вариант на кетогенна диета е ползван успешно и при МС от англичанката д-р Тери Уолш, която успява да стане от инвалидната количка, в която е била.

– Каква е кетогенната диета, която вие използвате?

– През годините разбрах, че кетогенната диета сама по себе си ми влияе, но не е достатъчна, за да постигна крайната цел – да възстановя в максимална степен пораженията в мозъка и нервната си система. Затова прибавих към моя вариант на кетогенна диета набор от специално подбрани хранителни добавки, елементи на гладолечение и много други. Получи се оздравителен метод на базата на кетогенна диета, който провокира способността на тялото да се регенерира в ускорени темпове.

– С какво се храните и категорично сте изключили от менюто си?

– Храня се с много неща, като всичко, което е “разрешено” съгласно моя метод, е посочено в “Пирамидата на храненето” в книгата ми. Не ям въобще хляб и всякакви тестени изделия, картофи, ориз, боб и други варива, всякакви сладки неща, ограничавам и количеството на плодовете и зеленчуците.

Моят метод “Ключът към дълголетието” от години е начин на живот за мен. Както аз, така и моите последователи си позволяваме малки отклонения, при положение че те не застрашават дълбоката кетоза, в която са вкарани телата ни.

– Какво ще открият за себе си хората с МС във вашата книга “Нокаут на МС”? Какво ще ги посъветвате?

– Преди всичко ще открият надежда за себе си. В книгата описвам живота си и начина, по който съм си помогнала. Става въпрос за полезното за мен, без да имам каквито и да било претенции, че то е общовалидно.

Книгата не е наръчник за ползване, а доказателство за съществуваща възможност да се противодейства на МС! Колкото до ясните насоки и съвети, учредих Фондация “Таня Бейрийска”, чийто разрастващ се екип от експерти да може да съобразява ползването на метода ми според конкретния случай.

– Смятате ли, че хора с настъпили тежки увреждания ще могат да подобрят състоянието си?

– Не смятам, а вярвам. Към момента има поне десет души, при които това най-вероятно и ще се докаже. Но ще го коментираме едва след като излязат резултатите от медицинските им изследвания, след достатъчно дълго и стриктно прилагане на метода ми.

– Какво е посланието на вашата книга?

– Посланието е едно – тялото е перфектна биохимична машина, която може и да се регенерира. Трябва да се научим обаче как да я щадим и ползваме, за да сме здрави и щастливи.Отслабвайте без стрес с диетата 5/2: Хапва се ограничено само 2 дни в седмицатаДиетата 5/2 е разработена от британския телевизионен журналист и дипломиран лекар Майкъл Мосли. Мето…Jan 18 2019vijti.com

Мара КАЛЧЕВА

Източник: Здраве

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!