2 рецепти за прочистване на ставите: Помагат при артрит, артроза, бурсит, остеохондроза и други болести

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Предлагаме ви две много ефективни рецепти за прочистване на ставите от книгата на руския фитотерапевт Юрий Константинов „Почистване на тялото с народни средства“
С тяхна помощ ще дарите здраве на ставите, както и ще си помогнете ако страдате от ставни заболявания като артрит, артроза, бурсит, остеохондроза, ревматоиден артрит и др.
Работата ви е свързана със стоене неподвижно и в една позиция дълго време, носите обувки с високи токчета, а докато се разхождате усещате болки в краката, коленете скърцат, имате бодежи – значи е дошло време за прочистване на ставите. След като използвате тези две рецепти ставите ще се движат по-лесно, ще изчезне хрущенето и скърцането. Походката ще бъде лека и еластична, фигурата – мобилна и и значително подмладена.
Дар от фараоните лекува за ден: Оправя простата, фиброза, диабет, остеоартрит, кръвно, грипЛечението с печен чесън има голямо предимство с това, че започва да действа незабавно и трае 24 часа…Jun 10 2019vijti.com

Важна роля за здравето и мобилността на скелетната система играе балансираната диета. Недостигът на определени витамини може да доведе до костни деформации. Липсата на калциеви и фосфорни соли предизвиква повишена чупливост на костите и изкривяване. Липсата на калций може да доведе до сериозни нарушения в скелетната система.
Прочистване на ставите: как да използваме билките в помощ на болните и трудно подвижни стави?
Болестите на скелетната система са разнообразни и многобройни. Нарушаването на локалното кръвообращение в ставите и прешлените води до артроза (увреждане на ставите) и остеохондроза (увреждане на гръбначния стълб).

Затова ставите се нуждаят от редовно почистване. В процеса на прочистване солите започват активно да се разтварят и дразнят пикочния мехур. Това причинява често уриниране (на всеки половин час) и розово оцветяване на урината. Две седмици след първата процедура ще почувствате облекчение в ставите, те ще станат по-мобилни. И тогава ще спрете да се измъчвате от болката в ставите, когато времето се промени. Тези факти ще са доказателство, че разтварянето на солите в ставите е протекло успешно.
Прочистването на ставите започва след почистване на черния дроб
Хората, които никога преди това не са правили подобна процедура, трябва да прочистват ставите през първата година веднъж на всеки три месеца. През следващите години – веднъж годишно.

Задължително условие за прочистване на ставите – старателно изпразнени черва и вегетарианска храна през всички дни на процедурата.
Прочистване на ставите с дафинов лист
– Вземете 5-6 грама дафинови листа, залейте ги с 300 мл. вряща вода и ги оставете за 3-5 минути на слаб огън. След това излейте водата с листата в термос. Нека останат така цяла нощ. На сутринта прецеждате и получавате доза за 1 ден. Пийте отварата на малки глътки между храненията, в продължение на 12 часа. Да не се смесва с храна.

Не бива да се изпива дафиновата отвара на един път. Тя съдържа вещества, които значително разширяват капилярите. И ако пиете много наведнъж, може да почувствате замайване, да имате бърз сърдечен ритъм и други проблеми. Така че не бързайте и пийте малко. Вкусът на запарката от дафинови листа е доста приятен – като слаб билков чай.
Продължавайте да пиете отварата в продължение на 3 дни, като всеки път я приготвяйте от вечерта. След това направете почивка за седмица. Мине ли почивката, повторете 3-дневния цикъл на приемане.
След месец, повторете курса на пречистване: 3 дни – пийте дафинова отвара, 1 седмица – почивка, след това още 3 дни и отново почивка. Това ще бъде пълният ход на прочистване на ставите.

Не е зле по време на прочистването да се правят клизми с вода. Това помага за премахване на токсините. Резултатът ще се отрази след няколко дни – ще почувствате ясно подобрение, а след това напълно ще забравите за болката в ставите.
Ако почиствате ставите за първи път, може да не се чувствате добре. Може да имате главоболие, световъртеж, сърцебиене, често уриниране, слабост и т.н.. Може и да усещате малко болка в ставите, но след няколко дни всичко ще мине.
За първи път е по-добре да направите 2-3 курса на пречистване с интервал от 1 месец – докато болката в ставите напълно изчезне. След това е достатъчно да извършвате това почистване веднъж годишно.

Имайте предвид: ако не направите курс на вътрешна хигиена, когато използвате инфузията от дафинови листа, отлаганията на фекални камъни ще започнат да се разтварят интензивно, а вредните вещества, затворени в тях, проникващи в кръвта, ще предизвикат симптоми на сърбеж, уртикария и други форми на алергия. Следователно, ставите се почистват след червата и черния дроб.
Почистване на ставите със сок от целина
Всички проблеми със ставите са свързани главно с натрупването на неорганичен калций в организма. Този замърсител разтваря салициловата киселина. С негова помощ трябва да се отървем от калция в ставите.

Този метод на прочистване е както следва: ежедневно изпивайте половин литър пресен сок от целина. Ако не можете да приготвите половин литър, направете толкова, колкото можете, и го изпийте. Необходимо е да се извършва процедурата в продължение на две седмици.
Целината съдържа много висок процент натрий, който спомага за запазването на калция в разтворено състояние. Кръвният поток и лимфата носят този калций в дебелото черво, а от там той се изхвърля от тялото.
За по-голяма ефективност на процеса се препоръчва ежедневно да се изпива и половин литър смес от сок от моркови и спанак. Ако няма спанак, пийте само сок от моркови. Разбира се, процесите на разтваряне на калций и възстановяването на хрущяла и ставите са придружени от болка. Бъдете търпеливи и всичко ще мине.
Източник: Юрий Константинов, „Почистване на тялото с народни средства“, lekuva.net
Проф. д-р Златимир Коларов за ревматичните заболявания: Милиони хора по света страдат от артритИзвестно е, че ревматичните заболявания се определят по много начини – като възпалителни, дегенерати…May 21 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!