Японските алги лекуват много заболявания, подсилват имунната система и подмладяват

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Японските алги са живи организми, наподобяващи на външен вид кристали. Те са разновидност на тибетската гъба ( кефир ) и имат силни лечебни свойства.
Как се отглеждат японски алги и какво се лекува с тях?
Морските алги са всъщност живи организми, които приличат на желирани кристали, познати още като японски захарни гъби . Всъщност т.нар. воден кефир е бактериална закваска със завидни здравословни качества.
Как се отглеждат и размножават японските алги?
Японските кристали се отглеждат и размножават много бързо в съд с вода и захар (за около 3 с.л. кристали е необходим около литър вода и 3 с.л. захар).
Как да се лекуваме с ягоди: Те са уважаван източник на здраве в народната медицинаСъс своя примамлив външен вид и отлични вкусови качества, ягодите си осигуряват място в списъка на л…Jun 5 2019vijti.com

Добавят се също няколко стафиди или други изсушени плодове, или пък резени лимон или лимонов сок, като захарта и плодовете всъщност осигуряват хранителните вещества, необходими на бактериите.
Не използвайте мед, вместо захар, тъй като той ще допринесе за нужната сладост, но е антибактериален, което ще се отрази негативно на полезните бактерии във водния кефир.
Нужни са приблизително 24 дo 48 часа часа за ферментация, след което кристалите трябва да се измият под течаща вода и да се върнат в нова смес от вода и захар. Бурканът също се изплаква, без да се мие с препарати. А получената вода от японските алги трябва да се консумира веднага, след прецеждане, тъй като с времето здравословните й качества изчезват. А, когато кристалите се размножат твърде много, трябва да ги разделите в няколко съда.

За да постигнат други вкусови качества на водния кефир, мнозина използват вместо вода плодови сокове, прясно изцедени или сок от компот. Или пък смесват 50 на 50 сок и вода.
Подобно на отглеждането на кефир, и при японските алги не бива да се използват метални съдове и прибори, които убиват лечебните свойства на кристалите, както и самите кристали. Най-добре използвайте стъклени съдове и дървени прибори.
Как да разберете, че успешно сте приготвили воден кефир?
След протичането на ферментацията, водата губи значителна част от сладостта си, въпреки иначе голямото количество захар, което сте прибавили към кристалите. Получената лечебна течност може да бъде и съвсем леко газирана.

Какви са лечебните свойства на японските кристали?
Водата от японски алги е универсално природно лекарство, което може да се прилага при всякакви болести. С нея се лекуват сърдечно-съдови заболявания, болести на храносмилателната и нервната системи, кожни и дори ракови заболявания, бъбречни проблеми, анемия, заболявания на дихателната система и др. Японските кристали действат също тонизиращо, подсилват имунната система, подобряват кръвообръщението и обмяната на веществата, подобряват вида и здравето на кожата, имат подмладяващ ефект и носят дълголетие.
Положителният ефект от лечението с японски алги си проличава след 2 до 6 месеца, през които всеки ден консумирате средно по литър от лечебната вода.

Лечението с японски кристали, обаче, не е препоръчително при диабетици заради съдържание на захар във водата.
За съжаление не може да си купите японски алги от магазин, но има достатъчно много хора, които подаряват моркси кристали, тъй като те се размножават много бързо.
Източник: lekuvai.bg
Изпитан метод от древнокитайската народна медицина с алуминиево фолио, с който забравяте за всякакви болки в ставитеКое е основното физическо свойство на направените от чист алуминий лист, лента и форио? Неговата из…Feb 5 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!