Ще ви отнеме точно 5 минути, за да се отървете от острата болка в долната част на гърба

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Болката в долната част на гърба може да възникне по много причини . Понякога това показва сериозни нарушения в тялото, а понякога физическо пренапрежение, внезапно движение, тежко повдигане или дълъг престой в неудобно положение стават причините за нея. Ако се окажете в точно такава ситуация и тялото ви е пронизано от непоносима болка, която се излъчва от лумбалната област към крака, тогава правилната физическа активност ще ви помогне по-добре от всяко лекарство.

Жизнено важни упражнения за жените над 40- добро здраве и перфектно тяло са в кърпа вързани с тях (снимки)С годините се променят много неща за съжаление и ако искаме да запазим добро здраве и оптимална форм…Feb 19 2020vijti.com

Ние подбрахме няколко прости упражнения, препоръчани от лекарите, които ще облекчат болката ви и ще ви помогнат да се справите занапред с нея

 

Целта на занятията е да се облекчи спазъм на мускула piriformis, който притисна седалищния нерв.

Темпото на упражнението е бавно. Не се преуморявайте. При силна болка не забравяйте да се консултирате с лекар. Времето за изпълнение на всяка поза е 30 секунди.

1.

Начална позиция – седнали на стол, гърбът е прав, краката са свити в коленете и образуват прав ъгъл. Поставете крака, от страната която ви боли, така че да е успореден на пода. Поставете ръцете си върху прасеца на възпаления крак и, използвайки го като опора, бавно се наведете напред колкото се може по-ниско. Спуснете ръцете надолу и задръжте в това положение за 30 секунди. След това бавно се върнете в изходна позиция и, сменяйки краката, го изпълнете отново.

2.

Изходно положение – легнете по гръб, изправени крака. Повдигнете възпаления крак перпендикулярно на пода и го огънете в коляното. Поставете едната ръка на коляното си, а с другата хванете глезена. Опитайте се да не променяте позицията на глезена и насочете коляното към петата на другия крак. Когато почувствате мускулно напрежение, останете в това положение за 30 секунди и, като променяте краката си, повторете упражнението.

3.

Изходно положение – легнете по гръб, изправете краката. Прекарайте възпаления крак върху другия крак, така че стъпалото да е прекръстило коляното ви. Поставете противоположната ръка на коляното си и с малко усилие я насочете напред към слънчевия сплит. След като усетите, че мускулът е напрегнат, задръжте в това положение в продължение на 30 секунди. Сменете краката и направете упражнението отново.

4.

Изходно положение – легнете по гръб, изправени крака. Кръстосайте крака, така че единият да е отгоре. Хванете краката си с ръце и с тяхна помощ се опитайте да стигнете до коляното на възпаления крак до рамото на същата страна на тялото. Какво да правите по-нататък, вече знаете. Усещайки напрежението в мускулите, задръжте в това положение в продължение на 30 секунди. Отпуснете се и повторете упражнението отново, като промените краката си.

Изпитвали ли сте болки в гърба? Какво ви помогна да се справите?

Започнах да ги правя на шега. На втория ден чак ми се доплака от облекчение – болката в гърба изчезна! Златни упражнения!Ако и вас ви измъчва остра болка в гърба и врата, имате проблеми с кръвното и често се будите нощем,…Jan 18 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!