Често ме болят гърдте и въздухът не ми достига: Оказа се, че проблемът е много сериозен, но приятелка ми помага да се справя

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Нашите бели дробове са естествен филтър, който ни предпазва от различни инфекции и замърсяване на въздуха, поради което здравите бели дробове играят много важна роля за щастливия живот.
За съжаление, дихателната ни система може да страда поради вредните вещества във въздуха, които дишаме всеки ден. Суха кашлица, болка в гърдите, недостиг на въздух – всички те могат да бъдат предупредителни признаци за сериозни белодробни заболявания като астма, хроничен бронхит, белодробна емболия и много други.
Ако наскоро сте забелязали поне един от тези признаци, е по-добре да предприемете незабавни действия.
Събрахме списък от естествени и лесни начини да поддържате белите си дробове здрави и да ги възстановите след излагане на вредни фактори.
Йод, фолио и глицерин лекуват много заболявания: Рецептите на лекар-ветеранНуждаем се от бутилка от тъмно стъкло, глицерин, йод и памучен тампон. Съставките се вземат в едно и…Sep 25 2019vijti.com

Повдигнете главата си докато спите
Като държите главата си на 15 градуса по време на сън, можете да намалите оттичането на слуз в гърлото си и по този начин да предотвратите нощното кашляне. Една допълнителна възглавница може да бъде достатъчна, за да се постигне необходимата височина.
Помолете приятел да ви помогне да „изкарате“ слузта от белите дробове
Помолете ваш приятел да докосне гърба ви с ръцете си във формата на чаша. Те трябва да започнат да докосват здраво в средната част на гърба. Това може да помогне за разхлабване на слузта в белите дробове, така че да можете да я изкашляте и изхвърлите.

Почистете къщата си
Понякога сериозните белодробни заболявания могат да бъдат провокирани от излагане на токсични плесени, които се нуждаят само от няколко прости хранителни вещества и вода, за да растат. Излагането на мухъл може да предизвика такива симптоми като възпаление, алергии и астматични пристъпи.
За да дишате без затруднения, трябва да създадете безопасно място за белите дробове, като почистите всеки ъгъл на дома си своевременно и с помощта на специален пречиствател на въздуха.
Защитете дробовете си от замърсяване
Ако живеете в силно замърсена зона, трябва да се предпазите от вредните газове във въздуха около вас. Когато излизате навън, винаги носете специална маска. Можете да си купите такава с филтър, направен от активен въглен. Съществува и по-сложният филтър за частици P100 за най-високо ниво на сигурност за дихателна защита.

Не потискайте кашлицата
Кашлицата е естествен процес, който помага на белите ви дробове да се отърват от слузта, когато имате простуда или грип. Потискането на кашлицата може да доведе до сериозен прогрес на инфекцията. Следващия път опитайте да стопирате кашлицата, само когато чувствате значителен дискомфорт или не можете да спрете да кашляте постоянно.
Следвайте здравословна диета
Някои храни съдържат много витамини и минерали, които могат да защитят белите дробове без допълнителни хапчета. Ето някои съвети как да промените хранителните си навици:
Преминаването към органична диета ще ви помогне да избегнете риска от такива заболявания като рак на белия дроб, хроничен бронхит и емфизем.

Ако не можете напълно да преминете към биологични храни, опитайте се да избегнете продукти, съдържащи консерванти и добавки, както и предварително опаковани и преработени храни. Внимателно проверете етикетите на храните в супермаркета, преди да купите нещо.
Не забравяйте да пиете необходимото количество вода всеки ден. Това ще ви помогне да задържите дробовете си хидратирани и свободни от слуз и ще направите кръвния поток по-лесен.
Не приемайте бета-каротинови добавки, ако пушите, тъй като те могат да увеличат риска от рак на дебелото черво, белия дроб и рак на простатата.

Правете някои прости упражнения
Физическите упражнения са важни не само за хубавото тяло, но и за здравето на вътрешните органи, тъй като те помагат да се увеличи притокът на кръв и да се позволи на необходимите витамини и минерали да достигат до белите ви дробове по-бързо.
Ако имате някои проблеми с белите дробове или с дишането, консултирайте се с лекар преди да започнете ново упражнение.

Китайското упражнение
Първоначално положение: Седене на стол или на пода
Вдишайте, докато вдигате ръцете си и ги поставяте пред себе си. Издишайте.
Вдишвайте, докато премествате ръцете си отстрани и ги държите на рамото. Издишайте.
Вдишайте, докато вдигате ръцете си над главата си. Издишайте.
Върнете се в началната позиция.
Повторете: 10-12 пъти


Изтласкване
Първоначалната позиция: Застанете направо на пода с краката си близо един до друг
Наведете се бавно надолу, доколкото можете.
Избутайте колкото е възможно повече въздух от белите дробове.
Върнете се в началната позиция. Вдишайте.
Внимание: Не правете това упражнение, ако имате болка в гърба или болка в единия крак.


Странично огъване
Първоначалната позиция: Краката трябва да са приблизително на нивото на раменете
Поемете си дълбоко въздух.
Вдигнете лявата си ръка над главата си и бавно извийте тялото си на дясната страна, докато дишате.
Вдишвайте, докато се връщате в първоначалната позиция.
Повторете с другата страна.

Дишайте правилно
Начинът, по който дишате, е пряко свързан с доброто ви здраве. По правило, колкото по-силни са дробовете ви, толкова по-добре се чувствате.
За да увеличите количеството кислород в белите дробове и да подобрите способността си да отделяте въглеродния диоксид от тях, можете да направите някои дихателни упражнения.
Дишане през носа
Вдишвайте през носа си за 2-3 секунди.
Бавно издишайте през устните за 4-9 секунди.
Това упражнение също може да ви помогне да управлявате ефективно астматична атака и да се успокоите.

Дишане с диафрагмата
Първоначалната позиция: лежане по гръб
Поставете едната си ръка на корема, а другата – на гърдите си.
Вдишвайте през носа си за 2-3 секунди, като преместите корема си навън.
Издишайте през запушени устни, като меко натискате корема си за 3-4 секунди.
Продължителност: 5 минути
Въпреки че хората обикновено не използват този вид дишане, това може да ви помогне да увеличите капацитета на белите дробове и да ги направите по-силни.

Шумно издишване
Поемете дълбоко въздух през носа си.
Докато издишвате, издайте силен звук.
Този вид дишане може да ви помогне да направите диафрагмата по-силна. Освен това вашите бели дробове ще получат повече кислород.
Използвайте акупресура
Според ръководството за акупресурните точки, има някои точки върху тялото ви, които могат да осигурят облекчение от проблеми с дишането и кашлица. Едината от тях е разположена в основата на палеца. Натиснете тази точка силно за 3 минути, за да видите резултатите.
Кои от съветите смятате за най-ефективни? Знаете ли други начини да направим дробовете си по-здрави? Споделете вашите идеи в коментарите!
Източник: lekuvai.bg
Тази трева ни е дадена от Бог за нашето лечение: Няма заболяване, което да не лекуваНяма градина, в която да не расте. То лекува всички диви животни, котки и кучета. За човека то е без…Sep 25 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!