Черните точки не са просто мръсотия: Защо се образуват и как да ги премахнем окончателно РЕЦЕПТА

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Има много начини да се отървете от черните точки . Но не всички са толкова ефективни, колкото изглеждат на пръв поглед. Освен това, някои рецепти могат да бъдат изключително вредни за кожата.
В Интернет циркулират редица рецепти, които обещават да се отървете от черните точки с помощта на доста съмнителни методи. В състава им влизат често лимонов сок или сода, не и двете всъщност не са толкова полезни. Професионалните козметолози съветват да стоим настрана от тях.
Първо, лимоновият сок, въпреки ползите си, може да предизвика алергии. А повишената му киселинност само ще влоши проблема. Както впрочем и содата за хляб. Според козметолозите си струва да се въздържаме от процедурите с тези два продукта.
Освен това содата може да предизвика усложнения като розацея.
Всички ми завиждат: Отнема ми едва 5 минутки на ден, а смъкнах бая годинки от външния си видСодата се използва не само като набухвател за тесто, но също така помага в борбата с различни заболя…Apr 16 2019vijti.com

Причини за появата на черни точки
Както се оказва, най-честата причина за появата на черни точки е проста. А именно – проблеми с храносмилателния тракт . Най-често гастроентерологът не открива никакви видими аномалии в стомаха. Но кожата реагира по-остро. Много хора, страдащи от черни точки, може да не знаят какъв е проблемът с храната. Дори здравословните продукти могат да причинят появата на черни петънца. Причината е индивидуалната непоносимост към определени продукти.
Това могат да бъдат млечни продукти, зеленчуци, бобови растения и др. Също така, кожни проблеми причиняват алкохолът, прекомерната консумация на мазнини. Ето защо е важно да се установи кои точно храни причиняват проблеми с храносмилането.

Какво са всъщност черните точки?
Струва си да се знае, че черните точки не са просто мръсотия в порите. Появяват се, когато мастните секрети на кожата в съчетание с ороговяващите се клетки и частици прах се натрупат. Това запушва порите. Токсините от кръвта и лимфата, които се отделят от организма чрез кожата, влизат във взаимодействие с кожния себум и образуват гъста лепкавоподобна маса. Черната точка се появява, когато пората, запълнена със секрет частично се отваря и потъмнява, заради въздействието на кислорода върху кожния пигмент меланин.
И така, как да се отървем от черните точки?
Първо, прегледайте диетата си. Второ, глинените маски с помощта на зехтин. Това са двата най-сигурни варианта, ако искате наистина да премахнете тази неприятна „украса“ на лицето.

Рецепта за маска с глина против черни точки
Трябват ви:
Козметична глина – 1 супена лъжица
Зехтин – 1 ч.л.
Преварена и охладена вода
Разтворете козметичната глина с малко количество вода до консистенцията на гъста сметана. Уверете се, че няма бучки. След това добавете зехтин и нанесете маската на лицето си. След 15 минути изплакнете с топла вода.
Източник: За Жената
Нужни са ви само една чаена лъжичка и едно пликче: Ще разберете дали сте болни от нещо на секундатаНие всички знаем колко е важна редовната проверка на здравето ни. Но също така, факт е, че рядко си …Apr 26 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!