Учени установиха, че хората с определен ръст са повече застрашени да се заразят с COVID-19

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Учени от Сингапур откриха връзка между човешкия ръст и риска от зараза с COVID-19.

Според проучването им с новия коронавирус, който причини небивала социална, здравна и икономическа криза по света, е по-вероятно да се заразят по-ниските хора, отколкото по-високите, пише британският Daily Mail, цитиран от profit.bg.

Учените от Агенцията за наука, технология и изследвания на Сингапур правят компютърен модел на траекторията на слюнката, отделяна при кашлица или кихане.

Една учителка остана завинаги на 59, коронавирусът я победиУчителка от Иновативно средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ е починала от коронавирус. Веселка А…Nov 12 2020vijti.com

Те установяват, че капките течност от носител на COVID-19 се задържат известно време във въздуха, след което се спускат надолу.

Така по-ниските хора се озовават на пътя им, докато по-високите вдишват по-малко заразени капки.

Изследването показва още, че по-рискови са деца, юноши и възрастни, чийто ръст не надвишава 165 см.

За да не се излагат на ръск, е добре те да спазват физическа дистанция от два метра.

Това е поредното изследване, което обявява определена група от населението на света за по-рискова от останалите, на базата на определени критерии.

Досега тези проучвания се базираха на кръвна група, пол, вредни навици, като например тютюнопушене, и други.

Сред сериозните предпоставки за заразяване с Ковид от самото начало на пандемията медиците посочват и стресът, страхътот заразяване и силното фокусиране върху всичко, свързано с вируса.

Психиката разболява, категорични са те.

Коронавирусът не ме уби, но здравната система почти ме закопаТази история на Мария Георгиева, главен редактор на „ELLE България“, е разказана в профила й във фей…Nov 11 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!