Учени: Салатата „Цезар“ е вредна, избягвайте я

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Днес на рафтовете в супермаркетите, в кафенетата и ресторантите се предлага огромно количество продукти, които се считат за полезни, но понякога е трудно да се определи кой от тях е наистина необходим за нашето здраве, и кой е просто добър маркетингов улов.
Австралийският диетолог Амелия Филирст заяви, че някои храни, които повечето от нас смятат за полезни, всъщност съдържат огромно количество излишни калории и вредни вещества. Тя изследва най-популярните митове за здравословни ястия, които обикновено се приготвят при диета. Тези храни включват салата Цезар, пилешки ролца и дори мюсли. Амелия Филирст също споделя информация защо трябва да спрете да ги използвате и как да намерите полезна алтернатива.
Тази хрупкава салата ще ви донесе много свежест в студените зимни дни, непременно я опитайтеДнес ще ви предложим рецептата за хрупкава салата за зимата на Елена Стоянова от град Монтана. Както…Feb 3 2019vijti.com

Салатата „Цезар“ е много вкусно ястие. Изглежда, че може да е полезна, което се основава на факта, че съдържа листа от маруля и пиле, но дори не подозирате, че повече от 500 калории могат да се съдържат в една порция.
Най-често салатата, предлагана в заведенията за хранене, включва сирене, пиле, яйца, напоени с масло и печен хляб, бекон и дресинг на основата на майонеза.
Тези съставки съдържат голямо количество калории и мазнини. По този начин голяма част от тази салата в калории може да се сравни с три чийзбургера на Макдоналдс.

Ако искате да ядете здравословна храна,
но не сте готови да се откажете от „Цезар“, можете да поръчате по-здравословна версия на това ястие. Например, помолете да не добавят крутони, а вместо майонезен сос поръчайте дресинг на базата на зехтин.
Диетологът също препоръчва да се предпочитат пресни зеленчукови салати,
които ще осигурят на тялото ви много витамини и минерали, както и фибри,
необходими за нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт.

Салатата намалява калориите и повишава ситостта
Ако искате да поддържате здравословно тегло, можете да започнете храненето си със зелена салата. Според проучванията, ако първото ястие е нискокалорично – като зелена салата, например, се повишава чувството за ситост и се намалява общият прием на калории за едно хранене. Често работещите хора се хранят по-обилно само веднъж или два пъти дневно и са склонни да поемат излишни калории. С добавена зелена салата можете да избегнете това. Порция зелена салата (около 2 купи), без заливки и добавки, освен малко зехтин, например, може да е под 100 калории.
Източник: Марица
Рецептата на Иван Звездев за пикантна зелева салата: Вадете ракийката и я почвайтеМайстор-готвачът Иван Звездев познава българската кулинария и навиците на българите. Именно по тази …Jan 25 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!