Учените намериха начин да предвидим смъртта и обясниха какво се случва с нас няколко години преди жизнения ни край

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Изследователи от Университета на Кънектикът (Университета на Кънектикът, UConn) и Exeter University (Университета на Exeter) намериха връзка между вероятността от смърт и постепенното намаляване на кръвното налягане през последните години.
Техните констатации показват, че кръвното започва да намалява бавно за около 14 години преди смъртта на човек (в напреднала възраст). Резултатите от проучването са публикувани в JAMA Internal Medicine.
Проучването обхваща 46 634 британци, починали на възраст между 60 и повече години. Учените са анализирали медицинските протоколи, направени няколко десетилетия преди смъртта. Здрави хора и пациенти, страдащи от сърдечно-съдови заболявания или сенилна деменция, били включени в проучването.
Момиче, което се върна от „оня свят“ разкри какво се случва след смърттаЕдин от вечните въпроси, които хората не спират и не спират да си задават, е какво се случва с душат…Jan 5 2019vijti.com

Разглеждането на медицинските досиета в продължение на 20 години показва, че намаляването на систоличното и диастолното налягане започва приблизително 14-18 години преди пациентът да умре.
Първото заключение, направено от изследователите, е, че при пациентите с тези заболявания спадът на кръвното налягане през годините бил най-отчетлив. Изследването на данните в големи интервали от време показва наличието на един и същ симптом при здрави хора.
Артериалното налягане постепенно се увеличава от детството до „средна възраст“, като обикновено остава в рамките на нормалните граници. И при възрастните хора нормалното налягане вече не е гарантирано: хипертонията е обикновен спътник на старостта. Редица предходни проучвания свързват статистическия спад на кръвното налягане при пациенти в напреднала възраст с началото на антихипертензивното лечение.

Настоящото проучване показва подобен симптом при тези, които не приемат лекарства и не страдат от повишено кръвно налягане. Следователно, основният проблем остава да се намери причината за тази връзка и възможността да се предотврати смъртта на пациенти, които са показали намаляване на налягането при възрастните хора.
„Нашата работа подчертава необходимостта от по-задълбочени изследвания, които проследяват състоянието на възрастните пациенти. Трябва да попитаме лекарите и учените: какво точно причинява намаляването на налягането при пациенти в старческа възраст? „- коментира Джордж Кухел (George Kuchel), ръководител в Университета на Кънектикът.
Ето и една проста техника, която може да ви помогнат да отпуснете кръвоносните съдове и мускулите, за да поддържате кръвното си налягане под контрол:
Натопете краката си в гореща вода

Накисването на краката в наистина гореща, но поносима вода може да ви помогне да запазите главата и врата си хладни и да предотвратите нахлуването на кръв към мозъка. Просто вземете кофа или леген и ги напълнете с гореща вода. След това седнете на стол и поставете краката си във водата за 10-15 минути. Кръвта от главата ви ще се върне към краката ви и кръвното налягане бавно ще се върне към нормалното.
Източник: Брадва
Моята любима баба успя да ми помогне даже от оня святЖивеех в апартамент, който получих от баба ми. Много обичах баба си, тя ме възпита – родителите ми в…Mar 12 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!