Треперят ли ви ръцете: На какво са симптом треперещите ръце и в кои случаи това е опасно

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Треморът е състояние, при което крайниците или цялото тяло се клатят или фино треперят. Той може да се появи като временно състояние под въздействието на стрес при здрав човек.
Но ако сте спокойни и ръцете ви все още треперят, това е симптом на заболяване на нервната система. На какво може да бъдат симптом треперещите ръце?
Постурален тремор
Възниква в статично положение, особено забележимо, когато пациентът изпъва ръцете си напред.
Той може да бъде свързана с отравяне, като например препиване с алкохол.
В този случай се наблюдаава сутрин след бурна нощ. Такъв тремор не е опасен и преминава с течение на времето.
Пречистете черния си дроб само за седмица и се радвайте на перфектно здраве – лесно еЗа да се радваме на перфектно здраве, е хубаво от време на време да пречистваме един от жизненоважни…Jul 2 2019vijti.com

Треморът може да бъде и проява на повишена тревожност – в този случай успокояващите медикаменти помагат. Необходимо е да се провери и щитовидната жлеза, защото понякога „треперенето“ се свързва със заболявания на този орган.
Преднамерен тремор
Той е забележим при движение, и се отличава с големи „отклонения“, когато се движат ръцете. Например при такъв тремор пациентът не може да стигне до върха на носа си със затворени очи. Този симптом е по-неприятен от първия и по-често е признак на сериозно увреждане на нервната система. Среща се при сътресение, редица наследствени заболявания (включително болест на Уилсън-Коновалов), чернодробна и бъбречна недостатъчност.

Тремор при болест на Паркинсон
Едно от най-често срещаните заболявания в напреднала възраст е болестта на Паркинсон, която се развива постепенно, като първият симптом често е тремор на крайниците. Болестта е нелечима, но съвременните лекарства могат значително да забавят развитието ѝ. Важно е да потърсите помощ при първите признаци.
Треперенето на ръцете може също така да бъде поради:
При изпитване на някои силни емоции, както и при хронична умора, също може да се срещнат симптомите на треперене и сърцебиене. В тези условия се препоръчва консултация със специалист, който да назначи правилна релаксираща терапия и да предостави полезни съвети за релакс на своите пациенти. При навременно взети мерки почти всички случаи на есенциален тремор се повлияват успешно.Прочети още на: Треперенето – симптом за кои състояния може да е?

В условията на съвременния забързан живот стресовите ситуации са непрекъснато явление за повечето хора. При някои от тях се среща генетична предразположеност за треперене в отговор на стресов стимул в ежедневието. За препоръчване е да се потърси консултация със специалист, но някои физически упражнения, като йога, аеробика или гимнастика, могат да спомогнат за овладяване на провокираните симптоми от ежедневния стрес.Прочети още на: Треперенето – симптом за кои състояния може да е?
Източник: Здравето
Всеки трябва да го знае: Тиквата много полезна за здравето, но не всеки може да я ядеД-р Тони Пероне е известен диетолог и нутрологист. Популярен е сред холивудските звезди, като Ръсел …Jun 19 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!