Тази трева ни е дадена от Бог за нашето лечение: Няма заболяване, което да не лекува

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Няма градина, в която да не расте.
То лекува всички диви животни, котки и кучета.
За човека то е безценно, тъй като лекува нарушения метаболизъм.
Инфузия бульон и корени на пирей се използват за отоци, подуване от различен произход, цистит, незадържане на урина, камъни в бъбреците и жлъчния мехур, заболявания на белите дробове, хроничен бронхит, чревни заболявания, диабет, хипертония.
Корените се използват като аналгетик за подагра, ревматизъм, лумбаго, различни артрити.
Лекарство при болки в коленете: Бързо възстановява костите и ставитеМного хора се сблъскват с проблеми, свързани с болки в ставите, гърба, краката и коленете, поради ло…Sep 24 2019vijti.com

Сокът и отварата от пирей могат да се вземат през лятото, той помага при частична загуба на зрение.
Коренът от пирей третира остеохондроза, дисфункция на яйчниците при жените, белодробна туберкулоза, ексудативна диатеза, фурунулоза. Няма контраиндикации за неговото приемане.
От корените на пирея са правили брашно и са пекли хляб.
Той е по-полезен и по-вкусен от пшеницата. Можете да направите овесена каша и кафе от него.
Билката се използва при лечение на: цистит, бъбречни възпаления, нефролитиаза, воднянка, ревматизъм, подагра, жлъчно-каменна болест, чернодробна цироза.
Начин на употреба: 2 супени лъжици от билката врат 2 минути в 500 грама вода. След изстиване се прецежда и се пие 3 пъти дневно по 120 грама преди ядене.

Рецепта за здраве от билкарката Елена Федоровна Зайцева
Тя се състои от три билки. Това са пирей (корен от житняк), репей и глухарче. Отварите им в комбинация са убиец на всякакви възпаления в организма.
Рецептата започва с две ч. чаши вода. Те се слагат да заврят хубаво, преди в нея да се пуснат билките. От всяка от гореспоменатите билки трябва да се сипе по 1 суп. лъж. После съдът се маха от котлона, но се чака 10 минути – периодът, в който билките киснат във водата и така придават лечебните си свойства.
Получава се отвара от три билки, която лекува много неща. Приема се по половин чашка преди всяко едно хранене. Ефектът се чувства още след първата доза.

Елена Зайцева твърди, че съставките на тази рецепта за здраве могат да се ползват и поотделно. Тогава обаче е нужна 1 ч. чаша вода, за да се направи отвара от глухарче, репей или пирей.
Всяка една билка в рецептата има уникални лечебни свойства. Пиреят например премахва пикочните възпаления, нормализира кръвното, помага при диабет, всякакви белодробни заболявания, както и чревни такива.
Глухарчето е известно с ползите си относно рака на стомаха, както и на черния дроб. То е в състояние да излекува възпаление на лимфните възли, помага и при болни стави.
Репеят пък е убиец на всякакви видове рак. Коренът от тази билка премахва камъни в бъбреците и има голям ефект върху кръвообращението. Той помага за работата на сърцето. Полезен е и при диабет и синузит, както и за болни стави.
Източник: lekuvai.bg
Цял живот сме мили неправилно косата си: 12 съвета от лекарТакава проста и позната процедура като измиването на косата много от нас правят неправилно, пише zdr…Sep 23 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!