Страдах от силни болки, но вече знам: Болката и хрущенето в ставите преминават веднага с този компрес

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Болката в ставите е често срещано оплакване и много хора от опит знаят какво представлява тя. Болката в ставите е адски неприятна и почти неизбежна: проблемите с коленете, раменете, лактите и китките съпътстват почти всеки, който седи пред компютъра по цял ден.
Особено силно, тези проблеми започват да се проявяват след 45 години. Но какво означава, ако болката започне да се появява още на 25-30? Дали проблемът е във възрастта?
Разбира се, болките в ставите могат да бъдат причинени и от друго, а не от стоенето пред компютъра и от заседналия начин на живот. Те може да се дължат на травми, работно претоварване, фрактури, артрит или ревматизъм.
Чували ли сте за земен бадем, наричан още чуфа: Неговите ползи за здравето са огромниЗемният бадем, наричан още чуфа, е жълто-оранжева на цвят ядка, която всъщност не е точно ядка, а по…Jun 10 2019vijti.com

Ето една рецептата от руската народна медицина. Тя включва в себе си само най-обикновени, достъпни съставки и помага даже още с първото й прилагане.
Рецепта за лечение на болки и хрущене в ставите
Необходими продукти:
– 1 супена лъжица мед
– 1 супена лъжица горчица (люта)

– 1 супена лъжица сол
– 1 супена лъжица вода
Начин на приготвяне:
Разбъркайте добре всички съставки до получаването на хомогенна смес. След това изсипете сместа в една празна кутия от крем за ръце или друга опаковка.

Приложение:
Когато следващия път почувствате дискомфорт, причинен от болка в ставите ви, просто намажете с този “крем” болезненото място. След това покрийте с найлонова торбичка, а отгоре завийте с топъл шал. Желателно е, той да е от вълна.
Този компрес трябва да престои на мястото от половин до два часа. Най-добре е тази процедура да се прави преди да отидете да спите, за да може ставите да си почиват след “лечението”. На сутринта отмийте “крема” с топла вода.
Повтаряйте тази процедура 4-5 последователни дни. Ще почувствате ефекта още след първия път, така че няма да е нужно да ви мотивираме допълнително.
Важно е да се помни, че самата смес трябва да се съхранява в хладилник не по-дълъго от 5-6 дни.

Кои храни са противопоказни при болки в ставите
Избягвайте царевица и слънчоглед, ако имате оплаквания. Те съдържат Омега -6 мастни киселини, които засилват болката.
Шафранът, соята и маслото са другите продкукти, които трябва да избягвате. Те също съдържат Омега-6 мастни киселини, които в големи количества причиняват астма и възпаления.
Избягвайте газираната вода и подсладените напитки. Изследвания сочат, че газираното има пряка връзка с артрита.
Вредни хранителни продукти за ставите са още чай, шоколад, кафе, тлъсто свинско месо, леща, черен дроб – в тези храни се съдържат пурини, които предизвикват изменения на ставната капсула- основна причина са и за развитието на подагра.
Източник: от баба
Тибетска медицина: Безценни съвети за перфектно здраве и хармонияВ тибетската медицина централната и периферната нервни системи се отнасят към конституцията Вятър. В…Jun 12 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!