Само една лъжица от тази смес ще ви пази от болести и ще промени навиците ви за цял живот

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Напрегнатото ежедневие ни изтощава и допълнително ни излага на рискове, застрашаващи здравето ни. Понякога лекът за това е толкова прост и толкова близо до нас, че ни е трудно да го забележим. Предлагаме ви сами да се убедите в чудодейната сила на тази смес, която ще промени навиците ви за цял живот и ще ви предпазва от куп заболявания. Просто изцедете сока от един лимон, смесете го със зехтин и приемайте сутрин по 1 супена лъжица. Ще бъдете изумени от прекрасния ефект, който тази мощна природна комбинация има върху организма. Не е случаен фактът, че жителите на средиземноморските страни рядко страдат от наднормено тегло, първенци са по дълголетие и се намират на едно от последните места в света по заболявания на сърдечно-съдовата система.
Шепа орехи на ден правят чудеса със здравето. Вижте 10 сериозни причини да включите вкусните ядки в менютоОсвен че е красиво и величествено дърво, орехът е истински извор на здраве и дълголетие, категорични…Dec 15 2018vijti.com

Те просто са открили огромната сила на зехтина.
Смесен с лимоновия сок пък той се превръща в мощен антиоксидант и извор на най-необходимите ни витамини.
Научно е доказано, че сместа от зехтин и лимон има отлично действие при запек, проблеми със ставите, ревматизъм и намалява драстично риска от инфаркт. Едва ли е нужно повече, за да пробваме сами чудодейната сила на зехтина и лимона.
Ето и още няколко лечебни рецепти със зехтин:
Рецепта за подобряване работата на сърцето : Смесват се 200 мл зехтин, 200 г сурови тиквени семки, 200 г печен ориз и 200 г мед. От добре разбърканата смес се приема 3 пъти по една чаена лъжичка преди хранене.

Рецепта при гастрит и язва: 100 г жълт кантарион се нарязва много ситно и се залива с 500 мл зехтин. Държи се 20 дни на топло, след което се прецежда и се пие по супена лъжица 20 мин. преди хранене.
Рецепта против запек: Всяка сутрин, 20 минути преди хранене, се изпива по една чаена лъжичка зехтин.
Рецепта за прочистване на черния дроб: Приема се по 2 с.л., разреден с малко лимонов сок 2 пъти дневно 2 часа преди хранене. Наложително е обаче ограничаване приема на мазни, пикантни и сладки храни.
Рецепта за лечение на кашлица: Смесва се сок от лимон, зехтин, мед и 2 с.л. ром или коняк. Количествата на първите три съставки трябва да са равни, а към сместа се добавят и 2 индийски орехчета. Пие се вечер преди лягане.

Рецепта за лечение на увредена кожа, завехващи рани : Приготвя се мазило от 1 част пчелен восък и 2 части зехтин. Смесват се и се поставят на слаб огън, докато течността кипне. След като изстине, намазва се с нея раната .
Рецепта при изгаряне на кожата : Увреденото място се намазва със зехтин и се поръсва с печено мляно кафе.
Рецепта за кожата, против бръчки : Към половин разбит добре жълтък се прибавят 2 с.л. зехтин и се разбиват до получаване на смес с консистенцията и вида на майонеза. Тя се нанася върху кожата на шията и лицето с леко масажиране, без притискане. След двадесет минути маската се измива с хладка вода.
Рецепта за напукани устни : При студено време преди излизане устните се намазват със зехтин.
Ако цените здравето и живота си, забравете за тези 10 храни. Те тровят организма и създават здравословни проблемиДиетолози от цял свят от години водят спорове кой е оптималният режим на хранене. До едно становище …Dec 6 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!