Регенерирайте черния си дроб: Ставате съвсем нов човек само с тези две простички съставки

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Черният дроб е един от най-важните органи в човешкия организъм и от правилното му функциониране зависи пряко и работата на останалите части от тялото. Той играе ролята на пречиствателна станция, но това съвсем не означава, че няма нужда от профилактика и грижи. Даже напротив – това е задължително, особено за хората, прекарали хепатит или тези, които прекаляват с цигарките и алкохола. Природата и тук ни е дала перфектните оръжия, с които да решим натрупалите се проблеми. Комбинация от зехтин и прясно изцеден лимонов сок са истински балсам за черния дроб, а само едномесечна проста терапия на практика ни прави нови хора! Най-добре е да се снабдим с качествен студено пресован зехтин, какъвто вече се намира навсякъде у нас.
Дядо Ральо от с. Кости: Откриха ми 5 см. увеличен черен дроб! След 20 дни с тази отварата намаля с 2 см92-годишният дядо Ральо от странджанското село Кости е известен в целия регион. Той е помогнал на мн…Oct 1 2018vijti.com

Всяка сутрин на гладно се приемат по 2 супени лъжици от зехтина, смесен с изцедения сок от половин лимон. Ефект от терапията се усеща още след 10-ия ден, но най-добре е процедурата да продължи месец. Освен това зехтинът се отразява благотворно върху сърдечно-съдовата система и поддържа холестерола в норма.
Черният дроб е изключително важен за здравето, пише mila.bg. Този голям орган работи денонощно, за да филтрира и да снабди със съсирващи белтъци циркулиращата в тялото кръв, да усвои полезните съставки в храната и да изхвърли вредните и отровните вещества, попаднали в организма.

Без работещ черен дроб тялото изключва и това може да стане, ако самият черен дроб бъде отровен. За щастие той си има собствен механизъм за детоксикация. И все пак този орган трябва да бъде подпомаган, за да се чувства добре.
Ето няколко съвета как да поддържате черния си дроб дееспособен и в добро здраве:
1. Четете етикетите на храните
Трябва да се внимава най-много са това колко захар и фруктоза съдържат и дали са им добавени изкуствени оцветители, овкусители и подсладители. Вредно за черния дроб е и съдържанието на соево олио и други нискокачествени мазнини, както и на трансмазнини. Захарта е изключително вредна за черния дроб. Също като алкохола тя може да го разболее, ако се консумира в големи количества.

2. Избягвайте алкохола
Макар чаша червено вино на ден да е полезна, пиенето на твърде много алкохол претоварва черния дроб, който трябва да го разгради. Препиването и редовната употреба на алкохол причиняват цироза на черния дроб. Ето защо е добре отвреме на време да давате почивка на своя от алкохолни питиета.
3. Избягвайти храни, към които сте алергични
Въпрос на здравомислие е да не ядете нещо, към което имате арлегия, дори слаба. Но ако ви е нужен още по-сериозен мотив за това, имайте предвид че хранителните алергии удрят право в черния дроб подобно на отровните гъби.

4. Пийте вода
Всеки знае, че трябва да се пият по 8 чаши вода на ден – тоест около 2 литра. Тялото трябва да е хидратирано, за да може да изхвърля токсини през пикочния мехур и червата, което облекчава работата на черния дроб.
5. Яжте органични храни
Неорганичните храни съдържат пестициди, хормони и антибиотици, които трябва да бъдат филтрирани от черния дроб. Продуктите за дома също трябва да са естествени и органични, защото кожата на човека абсорбира всичко и токсините лесно влизат в тялото през нея.

6. Яжте разнообразна храна с много плодове и зеленчуци
Наблягайте и на ферментирали храни – туршии, кисело мляко, кисело зеле и пр. Те поддържат чревната флора от полезни бактерии в добро здраве. А тези бактерии произвеждат какво ли не – от храносмилателни ензими до хормона серотонин. Здравият храносмилателен тракт облекчава много работата на черния дроб при филтрирането.
Древната тайна на руснаците е разгадана – само с шепа стафиди може да прочистите идеално черния си дробЧерният дроб е един от най-важните органи в човешкото тяло и доброто му функциониране е от изключите…Dec 13 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!