Разгадайте сигналите на тялото: Болката във всеки един зъб алармира за проблеми с точно определен орган

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

И най-дребното увреждане на зъба, е сигнал за проблем в съответстващ му орган в тялото. Горните и долните резци (първи и втори) отразяват състоянието на бъбреците, пикочния мехур и ушите, кучешките зъби – на черния дроб и жлъчния мехур.
Информация за белите дробове и дебелото черво носят малките коренни 4 и 5, за стомаха, далака и задстомашната жлеза – големите коренни 6 и 7, а така наречените „мъдреци“ – могат да разкажат за състоянието на сърцето и тънките черва, пише Chudesa.net.
Разбира се, не винаги вътрешните заболявания са съпроводени с увреждания на зъбите, които се откриват при преглед от стоматолог. Понякога пациентът се оплаква от дискомфорт в съвършено здрав на външен вид зъб, а често го наболяват и местата, където зъбите отдавна са извадени.
Чували ли сте за тази прекрасна билка – спира загубата на зъби и образуването на кариес и ни пази от пародонтозаС напредването на годините зъбите ни създават все по-големи проблеми, като рано или късно те губят г…Feb 11 2019vijti.com

Това е т. нар. фантомна болка – най-точният сигнал, който организмът подава.
Това се случва, защото сигналите от болните органи постъпват в рефлекторната област на съответстващия им зъб. Ако се знае за тези взаимовръзки, лесно може да се открие болният орган.
Между вътрешните органи и устната кухина съществува тясна връзка.
Болните зъби често са причина за главоболие.
Ако възпалителният процес е в корена на зъба, болката може да бъде в теменната област.

Пораженията на резците на горната челюст предизвикват болка в челно-слепоочната област, а болните кучешки зъби:- в слепоочията. При заболявания на зъбите на долната челюст могат да се появят болки с „разлят“ характер.
И няма друго спасение от мигрената, освен преглед при стоматолог.
Болките в първия и втория резец (горни и долни) свидетелстват за хроничен пиелонефрит, цистит и отит. Ако ви безпокои първият резец, може да се мисли за тонзилит, фронтит, остеохондроза, простатит, увреждания на тазобедрената става. При холецистит или хепатит кучешките зъби сигнализират с постоянна тъпа болка.

За болките в четвърти и пети коренни зъби, причините могат да са хроничната пневмония, колит, продължително протичаща дисбактериоза, алергична реакция (бронхиална астма, риносинузит, респираторна алергия).
Ако болят четвъртите зъби, отгоре и отдолу,
пациентът вероятно има слабост на свързващия апарат
(коленните стави, раменните, лакътните, лъчево-пръстните), той може да страда от възпалителни процеси с хроничен характер от типа на артрит, болести на дебелото черво – полипози, дивертикулози.

Шестите и седмите зъби болят при хроничен гастрит, язва на стомаха, язва на дванадесетопръстника, дълго протичаща анемия, хроничен панкреатит.
Шестите горни зъби се „обаждат“ при синузит тонзилит, заболявания на гълтача, при мастопатия, туморни образувания в щитовидната жлеза, възпаления на далака и яйчниците.
А шестите долни зъби дават сигнал, че има проблем с артериите, атеросклероза.
Следват седмите долни, които отговарят за проблемите с вените (варикоза, хемороиди), с белите дробове (хронични пневмонии, бронхит, бронхиална астма), сигнализират за полипи в дебелото черво.

Ако мъдреците не ви дават покой, по-добре не отлагайте прегледа при кардиолоа. Исхемичната болест на сърцето, Вроденият порок и други кардиологични болести са области на мъдреците. Зъбният камък може да насочи Вниманието на лекаря към нарушения на ендокринната система, към язвена болест на стомаха.
Съществува мнение, че по външния вид на зъбите може да се съди не само за здравето на човека, но и за неговия характер.
Равните зъби са признак на красноречие и избухпивост на техния притежател.
Дълбокомислещите хора имат зъби с неравна височина.

Дългите зъби говорят за алчност и злоба.
Зъби, напиращи напред, говорят за скъперничество.
Малки, остри и редки – свидетелство за коварство, ехидност и хитрост.
Ако човек има големи разстояния между зъбите, значи, характерът му е безволев.
Хората с разстояние между горните резци винаги са се смятали за весели и лекомислени.
Притежателите на големи здрави зъби обикновено са добри и смели хора.

Към всички тези признаци трябва да се отнасяме с определена доза скептицизъм. Днес голяма част от нас са „обзаведени“ с красиви, белоснежни зъби, които не могат да разкажат нищо за характера ни, но демонстрират майсторството на зъботехниците.
Стоматологията не е козметика. Зъболекарят трябва не просто да поправя зъбите, а да обръща внимание на възможната причина за зъбобола.
Източник: Брадва
Не позволявайте на зъбния камък да превземе устата ви, руши зъбния емайл и причинява опасни възпаленияЗъбният камък се отлага както върху повърхността на зъбите, така и на границата им с венците. Натруп…Jan 13 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!