Прост, но ефективен метод: Преборете сърцебиенето за по-малко от минута и възстановете нормалния ритъм на сърцето

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

В днешното забързано време, изпълнено с главоболия на всяка крачка, сърцебиенето е само една от многото последици напрежението в живота, който живеем.
Много от нас знаят това чувство, когато сърцето започва да работи някак по-трудно от обичайното. Предлагаме ви прост, но ефективен метод, който може да ви помогне при учестено сърцебиене.
При рязко падане на температурата на човешкото тяло, сърцето започва да бие забавено.
По този начин нервната система настройва организма на нововъзникващите условия.
Сърцето бързо реагира, когато се охлади лицето, защото е по-близо от останалите части на тялото.
Последните думи на един баща, който дари сърцето си на своя син ВИДЕОНа видеото, където са представят думите на бащата е актьорът Люис Сондерсън, който го е снимал по сл…Jul 16 2019vijti.com

В дълбок съд се поставя студена вода. Колкото е по-хладна вода, това е по-добре, така че ако имате лед, добавете и него.
Задръжте си дъха, ако трябва и с пръстите натиснете носа и изведнъж потопете лицето си в студената вода за няколко секунди.
Ако не разполагате с подходящ съд, напълнете вода в дланите и поставете лицето си в тях. Също така, можете малко да масажирате кожата с кубчета лед, особено около слепоочията.
Отдавна стои отворен въпросът за сърдечните заболявания. Напоследък актуалност придобива и казуистиката за лечението на синусова тахикардия, тъй като тя се смята, че е физиологичен отговор на организма за компенсация на промените, които настъпват в организма, при стрес или повишена физическа активност.

Учестената сърдечна дейност над 100 удара в минута се нарича тахикардия. Нормално сърдечната честота е между 60 и 100 удара в минута. При наличие на тахикардия, предсърдията или камерите, а понякога и двете, се съкращават значително по-бързо. Това от своя страна води до нарушение на оксигенацията в тъканите и органите и често може да доведе до симптоми, наподобяващи Мениеровия синдром, тъй като бързото изтласкване на кръвта през сърдечните предели и белодробната тъкан, водят до намален обмен на газове.

Дружеството на кардиолози в световен мащаб непрекъснато обсъждат причините за поява на тахикардия и методите, с които може най-ефективно да бъде овладяна тя. Всички състояния, според тях, които увреждат сърдечния мускул или увеличават работното натоварване на сърдечния миокард, повишават риска от развитие на синусов тахикарден синдром. Според специалистите, състоянията, водещи до категорична тахикардия или поне до повишен риск от нейното развитие са няколко – възраст над 60 години, фамилна обремененост със случаи на тахикардия и други ритъмно-проводни нарушения в семейството, сърдечни заболявания, тютюнопушене, високо кръвно налягане, прекомерна консумация на кафе и кофеионови напитки, злоупотреба с наркотици и алкохол, медикаментозна провокация и стрес.
Източник: lekuvai.bg
8 причини за болката в сърцето, които всеки трябва да знаеОбикновено приписваме усещане в гръдния кош на проблеми със сърцето, но в действителност има още мно…Jul 16 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!