Прищипване на седалищния нерв-2 лесни начина за облекчаване на болката и отключване на нерва

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Прищипване (прищипване) на седалищния нерв или ишиас е загубата на еластичност и гъвкавост на мускулите на гърба на крака. Най-често това се случва поради свързана с възрастта твърдост (скъсяване) на мускулите, която се проявява след  30-35 години.

Чаша кисело мляко, 2 яйца и шепа ягоди – тайната на най-ароматния ягодов сладкиш. Лек, въздушен и неустоим: Този ягодов сладкиш те кара буквално да полудееш само с аромата си! А за вкуса можем да кажем, че …May 9 2020vijti.com

Първо трябва да преминете лекарски преглед и да получите рецепта за необходимите лекарства от него. Най-добре е обаче да се комбинират лекарствата с прости упражнения за мускулно разтягане. Тогава проблемът с прищипаните нерви вече няма да ви притеснява и много бързо ще забравите за болката.

Какви упражнения да правим при ишиас

При мускулни възпаления най-добре е разтягане. Успокоява възпалението, така че болката се успокоява и след редовно упражнение напълно изчезва. Отначало ще ви е трудно, затова правете упражненията бавно, увеличавайки разширяването при издишване.

1. Лягаме на пода (повърхността трябва да е равна), огъваме крака в коляното, което боли и леко го издърпваме към рамото. Когато усетите разтягането, задръжте се в тази позиция за половин минута. Изпънете крака, отпуснете се малко и изпълнете още два подхода.

2.

Отново легнете на гърба си , огънете двата крака в коленете, леко ги издърпайте към гърдите, без да повдигате таза от повърхността.

Кръстосваме краката си, както е на фигурата, и с помощта на ръцете си дърпаме здрав крак. Задържаме толкова крака за половин минута, пускаме и се връщаме в изходна позиция. Изпълнете още два пъти.

Най-добрата борба срещу прищипаните нерви е движението. По този начин подобрявате кръвообращението, което се освобождава от застой в мускулите и по този начин ускорява възстановяването.

Странна мистерия със смъртта на двете наши лекарки, заразени с COVID-19: През изминалата седмица България даде две свидни жертви в битката с коронавируса. Починаха две от …May 9 2020vijti.com

Източник:зажената

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!