Почистваща маска със сода за лице, която ми върна младежки вид на кожата

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Козметиката , която купуваме в магазините и аптеките, често не отговарят на очакванията: съставът на някои дори и е с неясен произход и не са евтини. Популярните в момента маски обикновено се състоят от малки груби гранули и кремава основа . Оказва се, че те могат да бъдат направени у дома от естествени продукти и без добавяне на вредни вещества.

Станах на 63, но хората не ми ги дават, благодарение на моята тайна домашна маскаМаска от нишесте за дамите, които искат лице без бръчки и гладка кожа. Спестете си парите за ботокс …Mar 26 2019vijti.com

Рецептата, която искаме да споделим с вас, е абсолютно безопасна, достъпна и ефективна . Това е маска 2 в 1, състояща се от обикновена сода за хляб и кокосово масло. Струва си да смесите тези два продукта и те се превръщат в чудо-лек, който нежно почиства кожата от мъртви клетки и излишни мазнини, насърчава притока на кръв, облекчава акнето и възпаления, овлажнява и подхранва перфектно.

Първо, нека да видим защо комбинация от тези две вещества е полезна за кожата.

неутрализира pH дисбалансите – една от основните причини за акне, суха кожа и акне;
ексфолира мъртвите клетки;
премахва възпалението и зачервяването.

Има антибактериални и антивирусни свойства;
ефективен при лечението на екзема и хронична суха кожа;
Има лечебни и регенеративни свойства, подходящ за кожа, предразположена към акне;
овлажнява добре.

Смесете съставките непосредствено преди употреба . Ние определяме пропорциите в зависимост от вашия тип кожа, както и от резултата, който се стремите да постигнете.

Ако имате много чувствителна кожа , съотношението кокосово масло със сода трябва да бъде най-малко 2: 1 . И ако искате получената смес да има свойствата на скраб, вземете сода към кокосово масло в съотношение 1: 1 .

подготовка

Смесете съставките до пастообразно. Внимателно нанесете маската върху кожата на лицето с масажиращи движения. Избягвайте чувствителната зона около очите.

Задръжте маската на лицето си за 5 минути и изплакнете с топла вода. Останалата маска може да се отстрани с помощта на памучен тампон.

Тъй като кокосовото масло  насища кожата добре с вода , не е необходимо да използвате допълнителен овлажнител. Използването на такава маска е достатъчно 1-2 пъти седмично .

Съвети. Когато избирате съставките за маската , уверете се, че содата не включва алуминий . Можете също да използвате всяко натурално кокосово масло, но за най-добра ефективност препоръчваме да вземете био кокосово масло .

Надяваме се да се насладите на този домашен начин за почистване и да имате сияйна, безупречна кожа . Освен това не изисква да харчите пари и време. Запазете полезната информация в отметките си и споделяйте с приятели.

Ако косата ви пада: Пиете веднъж или си правите маска от тази смес и край на проблемаМедът и канелата се използват в народната медицина, поради добре известни лечебни свойства и ползи з…May 21 2019vijti.com

Източник: За Жената

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!