Постоянно се срамувах от напуканата кожа на краката си, докато не разбрах колко лесно мога да имам перфектни стъпала

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Кожата на краката е по-дебела в сравнение с останалата част от стъпалото, което означава, тя трябва да се хидратира по-често, за да се запази здрава и мека.
Когато кожата се изсуши прекомерно, тя се напуква, изглежда много неприятно и дори може да е болезнена на пипане.
Ако проблемът не е много сериозен и петите ви не са напукани почти до кръв, вместо да давате пари за скъпи терапии и кремове, можете първо да пробвате с тези домашни лекове за напуканите пети, пишат от dama.bg.
Ето няколко изпитани рецепти:
Има го във всяка аптека, но повечето от нас не знаят, че лекува акне, напукани пети, петна по дрехите, пърхот и какво ли не ощеКой би предположил, че аспиринът може да има доста други полезни свойства? Лекарството, което е позн…Feb 28 2019vijti.com

1. Аспирин
Счукайте 5-6 таблетки аспирин и ги смесете с лимонов сок и малко вода. След като получите паста, нанесете я върху напуканите места. Увийте мястото с топла кърпа и пъхнете крака в найлонов плик. След 10 минути изтъркайте петите с пемза.
2. Сода за хляб
Можете да накиснете краката си във вода със сода, но има и по-икономичен вариант – просто направете паста от сода и вода и я нанесете върху краката. Изчакайте 10-20 минути и отмийте. Ще са ви нужни няколко процедури.

3. Накиснете краката в чай
Направете си чай от лайка и вътре капнете няколко капки масло от чаено дърво. Изчакайте да поизстине малко, за да не се изгорите, и накиснете краката. Ако цветът оцвети кожата, просто измийте краката със сапун.
4. Царевично нишесте
Ако краката ви се потят, това всъщност може да задълбочи проблема, затова можете да сложите малко царевично нишесте между пръстите и върху стъпалото. То ще обере излишната влага.

5. Превръзка от оцет
Натопете парче памук в бял оцет и го прикрепете към напуканото място. После си сложете чорапи и го оставете за през нощта. На сутринта разтъркайте петите с пемза. Внимавайте да сложите оцет само на засегнатото място, а не върху нежната кожа.
Източник: Скафето
Лесна домашна рецепта само от 2 съставки за груби ръце и напукани петиС напредването на годините кожата загрубява, а проблемите, които този процес ни създава, не са един …Dec 20 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!